Stoltenberg: O discuţie pozitivă cu Donald Trump despre viitorul NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că a purtat o discuţie pozitivă cu preşedintele american ales Donald Trump despre viitorul alianţei militare vestice.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. (Captură Foto)

„[Am avut] o discuţie bună cu preşedintele american ales, Donald Trump. Amândoi am subliniat importanţa de durată a NATO şi a creşterii cheltuielilor pentru apărare”, a scris vineri Stoltenberg pe Twitter.

Conform unei declaraţii NATO, Stoltenberg a vorbit la telefon cu Trump, felicitându-l pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale şi declarându-i că aşteaptă să lucreze cu echipa sa pentru securitate naţională.

Declaraţia a mai susţinut că secretarul general al NATO i-a mulţumit lui Trump pentru că a discutat despre problema cheltuielilor de apărare în timpul campaniei sale prezidenţiale, lucru care a fost prioritar în timpul mandatului său în fruntea alianţei militare vestice.

„Cei doi lideri au căzut de acord că s-au înregistrat unele progrese în privinţa unei susţineri mai corecte a poverii, dar că există mai multe de făcut”, conform declaraţiei.

Trump a provocat temeri în rândul aliaţilor NATO din Europa în timpul campaniei prezidenţiale americane când a sugerat că SUA ar trebui să se gândească de două ori dacă va susţine un aliat ameninţat dacă acesta nu şi-a plătit taxele către NATO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe