Ştiri pe scurt: Steaua Bucureşti şi Astra Giurgiu vor disputa finala ediţiei 2013-2014 a Cupei României-Timişoreana la fotbal

(photos.com)

Steaua Bucureşti şi Astra Giurgiu dispută finala ediţiei 2013-2014 a Cupei României-Timişoreana la fotbal, vineri seara, pe Arena Naţională din Capitală, de la ora 21,00. Meciul va fi condus de Ovidiu Haţegan (Arad), arbitri asistenţi au fost desemnaţi Octavian Şovre (Oradea) şi Miclos Istvan Nagy (Cluj-Napoca), arbitri asistenţi adiţionali vor fi Istvan Kovacs (Carei) şi Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea), iar arbitru de rezervă a fost delegat Sebastian Colţescu (Craiova). Observatori vor fi Alexandru Deaconu (Bucureşti), preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, şi Octavian Goga (Braşov).

Steaua are cele mai multe Cupe ale României câştigate, 21, urmată de Rapid şi Dinamo, cu câte 13 trofee. Astra Giurgiu va juca în premieră finala competiţiei.

* Echipa masculină de seniori a României s-a calificat, joi, în finala pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Sofia. Doi gimnaşti români vor concura, duminică, în finala de la paralele. Cu un total de 254,054 puncte, lotul compus din Marius Berbecar, Andrei Muntean, Cristian Băţagă, Andrei Ursachi, Laurenţiu Nistor şi condus de antrenorii Ioan Suciu, Vasile Vug, Ionuţ Corlaci a ocupat locul opt în calificări, ultimul care dă dreptul la participare în finala din sâmbătă. Celelalte echipe care au intrat în finală sunt Marea Britanie (267,076 puncte), Rusia (264,304), Ucraina (261,277), Belarus (260,161) Franţa (259,799), Olanda (258,661) şi Germania (254,627).

* Echipa feminină de volei a României a învins formaţia Slovaciei cu scorul de 3-0 (25-14, 25-21, 25-21), joi, la Viena, în primul turneu din Grupa F a preliminariilor Campionatului European 2015. Tricolorele au obţinut victoria fără emoţii, după o oră şi 12 minute de joc. În celălalt meci al zilei, Austria a dispus cu 3-2 de Bosnia-Herţegovina. În clasament, România este lider, cu 6 puncte, urmată de Slovacia, 3 p, Austria, 2 p, Bosnia, 1 p.

* U-BT-Mobitelco Cluj a învins pe CSU Asesoft Ploieşti cu scorul de 75-74 (21-15, 20-14, 13-27, 21-18), joi seara, în Sala Sporturilor ''Horia Demián'' din Cluj-Napoca, în cel de-al treilea meci al semifinalei Ligii Naţionale de baschet masculin. Ardelenii conduc campioana cu scorul de 2-1 la general, după 99-89 şi 67-90 la Ploieşti. Următorul meci va avea loc tot la Cluj, vineri, de la ora 20,00.

* Antrenorul Răzvan Lucescu va continua la echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, în urma discuţiilor purtate joi cu oficialii clubului, potrivit site-ului oficial al grupării. ''La prima conferinţă de presă avută la instalarea mea, am spus că am semnat pe un an şi trei luni, urmând ca la sfârşitul sezonului să avem o discuţie în privinţa continuării mele la Petrolul. Astăzi, am avut o întâlnire în urma căreia am decis să mergem înainte'', a declarat Răzvan Lucescu pentru site-ul oficial al clubului.

* Rapid Bucureşti a învins pe ASC Bacău cu scorul de 1-0, joi, pe stadion ''Giuleşti-Valentin Stănescu'', într-un meci din cadrul etapei a 7-a a fazei play-off a Ligii a II-a de fotbal, în Seria I. Unicul gol al partidei a fost înscris de Daniel Niculae (71). Rapid a jucat din minutul 75 în zece oameni, după eliminarea lui Andrei Ciolacu. În clasament, pe primul loc se află CS Municipal Studenţesc Iaşi, cu 33 puncte, urmată de Rapid Bucureşti, 32 p (un joc în plus), CSM Unirea Slobozia, 26 p etc.

* HCM Constanţa a învins pe ASC Potaissa Turda cu scorul de 35-28 (18-11), joi, pe teren propriu, într-un meci din cadrul grupei pentru podium în faza play-off a Ligii Naţionale de handbal masculin. Campioana HCM Constanţa este lider în clasament, cu 9 puncte (3 jocuri), urmată de Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, 6 p (3 j), Potaissa Turda, 0 p (4 j). Ultimul meci, decisiv pentru soarta titlului, va avea loc duminică, în Bacău, de la ora 18,45, între vicecampioana Ştiinţa şi HCM.

* Jucătoarea română de tenis Raluca Olaru s-a calificat, alături de israelianca Shahar Peer, în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Nürnberg, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, joi, după victoria cu 6-2, 6-2 în faţa cuplului Kimiko Date-Krumm (Japonia)/Carolina Garcia (Franţa). Olaru şi Peer şi-au asigurat un cec de 5.161 euro şi 180 de puncte WTA, iar în ultimul act vor înfrunta câştigătoarele meciului dintre americancele Liezel Huber/Lisa Raymond (N. 1) şi cuplul Michaella Krajicek (Olanda)/Karolina Pliskova (Cehia).

* Biletele pentru turneul IRB Nations Cup, care va avea loc luna viitoare la Bucureşti, cu participarea echipelor Emerging Ireland, Rusiei, Uruguayului şi României, au fost pus în vânzare în reţelele bilete.ro, myticket.ro, cât şi la magazinul oficial al Federaţiei Române de Rugby. Competiţia se va desfăşura pe parcursul a trei zile de meciuri — 13, 18 şi 22 iunie — pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Capitală, fiind considerată extrem de importantă pentru dezvoltarea performanţelor echipelor participante, cât şi a rugbyului românesc.

* Amintirea fostului mare jucător şi antrenor spaniol Luis Aragones va fi onorată de fotbaliştii lui Atletico Madrid la finala Ligii Campionilor, programată sâmbătă, la Lisabona, împotriva concitadinei Real, anunţă revista France Football. Pe tricourile purtate de jucătorii lui Atletico, numele lui Aragones va fi scris în interior, la nivelul cefei. Aragones, care a murit pe 1 februarie, la vârstă de 75 de ani, a fost jucătorul lui Atletico între 1964 şi 1974, înainte a antrena în patru rânduri această echipă: 1974-1980, 1982-1987, 1991-1993, 2001-2003.

* Toţi cei 23 de jucători din prima echipă a lui Real Madrid au plecat joi seara către Lisabona, pentru finala Ligii Campionilor la fotbal, pe care o va disputa sâmbătă în compania rivalei Atletico Madrid. Din lotul deplasat de antrenorul Carlo Ancelotti în Portugalia fac parte inclusiv Jese Rodriguez (accidentat) şi Xabi Alonso (suspendat), alături de Pepe şi Benzema, ambii incerţi. Real Madrid a rămas, astfel, fidelă tradiţiei care a dat rezultate la ultimele trei finale ale Ligii Campionilor pe care le-a disputat şi câştigat.

* Fostul mare atacant francez Just Fontaine, golgheterul Cupei Mondiale din 1958, va primi o gheată de Aur din partea FIFA, pe 11 iunie, la Sao Paulo, cu ocazia congresului forului fotbalistic mondial, cu o zi înaintea debutului turneului final găzduit de Brazilia, scrie revista France Football. Fontaine, în vârstă de 80 de ani, va fi recompensat pentru cele 13 goluri marcate la Mondialul suedez din 1958, record pentru o singură ediţie.

* Edwin van der Sar, fostul portar internaţional olandez, consideră că Brazilia este marea favorită a Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2014, competiţie la care va reuşi să câştige cel de-al şaselea titlu de campioană a lumii din istoria sa. "Va fi dificil pentru orice echipă, chiar şi pentru una europeană, să ajungă în finală şi să o câştige. Cred că Brazilia va cuceri cel de-al şaselea său titlu mondial", a afirmat fostul goalkeeper al echipelor Ajax Amsterdam, Juventus Torino şi Manchester United.

* Luis Suarez, cel mai valoros fotbalist al echipei Uruguayului, a fost operat joi la genunchi, însă participarea sa la Cupa Mondială 2014 din Brazilia "nu este exclusă", a asigurat federaţia uruguayană (AUF). Atacantul de 27 de ani al lui Liverpool, golgheterul sezonului în Premier League (31 de reuşite), se alăturase marţi la Montevideo lotului lărgit convocat de selecţionerul Oscar Tabarez.

* Fotbalistul croat Ivan Strinic, accidentat la un picior, nu mai face parte din lotul lărgit de de 30 de jucători convocaţi pentru Cupa Mondială 2014 din Brazilia, a anunţat joi selecţionerul Niko Kovac. Fundaşul de 26 de ani al echipei ucrainene Dnepr Dnepropetrovsk a suferit acum trei săptămâni o accidentare musculară la piciorul stâng. Strinic nu va participa cu lotul Croaţiei la cantonamentul din Austria. Selecţionerul Kovac a trebuit să renunţe luni şi la atacantul Ivo Ilicevic, de asemenea accidentat.

* Fostul fotbalist internaţional francez Claude Makelele, acum secundul lui Laurent Blanc la Paris Saint-Germain, va fi noul antrenor al echipei Bastia, care a încheiat pe locul 10 ultima ediţie a Ligue 1, au indicat pentru AFP surse apropiate de clubul corsican. Makelele este pe punctul să semneze un contract pe două sezoane cu Sporting Club de Bastia, unde-l va înlocui pe Frederic Hantz, de patru sezoane pe banca echipei, pe care a preluat-o când era în divizia a treia.

* Columbianul Rigoberto Uran Uran (Omega Pharma — Quick Step) a câştigat, joi, etapa a 12-a a Turului ciclist al Italiei, un contratimp individual, a preluat cu această ocazie şi tricoul roz de lider al clasamentului general, devenind, la jumătatea celei de-a 97-a ediţii a cursei principalul favorit al victoriei finale. Vineri se desfăşoară o etapă de plat, a 13-a, între Fossano şi Rivarolo Canavese (158 km), un moment mai liniştit înainte de intrarea pe marile culmi, cu altitudini de peste 1.500 m, sâmbătă şi duminică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport