Ştiri pe scurt: Preşedintele Amatto Zaharia a remarcat nivelul în creştere al sportivilor la Campionatele Naţionale de Full-Kempo şi Pankration

(photos.com)

Preşedintele Federaţiei Române de Kempo, Amatto Zaharia, a remarcat nivelul în creştere al sportivilor din cadrul forului pe care îl conduce, cu prilejul Campionatelor Naţionale de Full-Kempo şi Pankration, desfăşurate în weekend. ''A fost o competiţie extraordinară în care atât sportivii şi antrenorii, cât şi echipa de arbitri împreună cu staff-ul tehnic şi-au făcut treaba exemplar. Este evident că nivelul sportivilor din cadrul FR Kempo este în creştere, ceea ce ne bucură foarte tare. Am speranţa ca şi anul acesta vom putea reprezenta România cu succes la campionatele europene şi mondiale, în special cele de MMA, dar şi la cele de Pankration, unde sperăm să putem obţine punctajul necesar pentru calificarea la următoarea ediţie a Jocurilor SportAccord'', a declarat Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo, potrivit unui comunicat.

* Echipa masculină de tenis a României va juca împotriva Suediei, pe teren propriu, în septembrie, în meci de baraj pentru menţinerea în Grupa I a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

* Tenismanul român Victor Hănescu ocupă în continuare locul 89 în clasamentul jucătorilor profesionişti (ATP), dat publicităţii luni, fiind singurul reprezentant al ţării noastre în ''top 100''. Adrian Ungur a coborât o treaptă faţă de săptămâna precedentă şi ocupă locul 118, Marius Copil a coborât şi el o poziţie şi se află pe 167, iar Victor Crivoi staţionează pe 226.

*Selecţionerul echipei naţionale de fotbal tineret a României, Bogdan Stelea, baschetbaliştii stelişti Virgil Stănescu şi Robert Nyakundi şi rapper-ul DOC sunt invitaţii speciali ai Cupei Liceelor la baschet 3x3, competiţie organizată în premieră în România şi care va debuta marţi.

* Echipajul 8 1 al universităţii britanice Oxford s-a impus în faţa rivalilor de la Cambridge în tradiţionala cursă de canotaj academic de pe Tamisa, ajunsă duminică la a 160-a ediţie, relatează presa internaţională.

* Echipa franceză de rugby Toulon s-a calificat în semifinalele competiţiei Heineken Cup, după ce a învins formaţia irlandeză Leinster, duminică, cu scorul de 29-14 (6-6), în faţa propriilor spectatori, pe stadionul Mayol.

* Radamel Falcao, atacantul echipei franceze de fotbal AS Monaco, grav accidentat la un genunchi în luna ianuarie, a declarat, duminică, faptul că este "un pic în avans" cu convalescenţa, dar consideră că este încă prea devreme pentru a vorbi despre participarea sa la Cupa Mondială din Brazilia din luna iunie.

* Catania, ocupanta ultimului loc în campionatul de fotbal al Italiei, l-a demis duminică pe antrenorul Rolando Maran, tehnician pe care îl mai concediase o dată în cursul acestui sezon.

* Gruparea engleză de fotbal Norwich City, care luptă să se menţină în Premier League, l-a demis duminică pe antrenorul Chris Hughton, înlocuit de Neil Adams, tehnicianul echipei de juniori a clubului, relatează AFP.

* Antrenorul echipei italiene de fotbal Cagliari, Diego Lopez, a fost concediat duminică şi înlocuit cu predecesorul său Ivo Pulga, a anunţat preşedintele Massimo Cellino.

* Pilotul venezuelean Pastor Maldonado (Lotus) va fi penalizat cu cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Chinei la Formula 1, programat pe data de 20 aprilie pe circuitul din Shanghai, pentru că a provocat un violent acroşaj, duminică, la Grand Prix-ul Bahreinului.

* Patru echipe, Standard Liege, FC Bruges, Zulte-Waregem şi Anderlecht Bruxelles, se află în lupta pentru titlu în play-off-ul pentru primele locuri în campionatul de fotbal al Belgiei, în timp ce formaţia Gent, antrenată de românul Mircea Rednic, a înregistrat al doilea eşec în tot atâtea meciuri în aşa-numitul play-off 2.

* Deţinătoarea Cupei Libertadores la fotbal, Atletico Mineiro, s-a întărit cu atacantul francez Nicolas Anelka, la mai puţin de o lună după ce acesta a fost dat afară de gruparea engleză West Bromwich Albion pentru un gest considerat de mulţi ca fiind antisemit, a anunţat duminică preşedintele clubului brazilian Alexandre Kalil, citat de Reuters.

* Dante Cunningham, jucătorul echipei Minnesota Timberwolves din campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), a fost arestat pentru a doua oară în trei zile, duminică, de data aceasta pentru că a formulat ameninţări teroriste, susţine presa locală.

* Kevin Durant, vedeta echipei Oklahoma City Thunder, a înscris duminică seara cel puţin 25 de puncte pentru al 41-lea meci consecutiv în campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), depăşindu-l pe legendarul Michael Jordan care s-a oprit la 40 de meciuri în sezonul 1986-1987. Durant a înscris 38 de puncte în meciul cu Phoenix Suns, dar Thunder a pierdut totuşi cu 115-122.

* Jucătoarea germană de tenis Andrea Petkovic a reuşit cel mai mare succes din cariera sa, câştigarea turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 710.000 dolari, duminică, după 7-5, 6-2 în finala cu Jana Cepelova (Slovacia).

* Jucătoarea sârbă de tenis Ana Ivanovic, a doua favorită, şi-a adjudecat cea de-a şasea ediţiei a turneului WTA de la Monterrey (Mexic), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari, graţie victoriei cu 6-2, 6-1 în finala cu compatrioata sa Jovana Jaksic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport