Ştiri pe scurt: Fotbal - Belgia s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

(photos.com)

Echipa Belgiei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), după ce a învins formaţia Statelor Unite cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0), după prelungiri, marţi, pe ''Arena Fonte Nova'' din Salvador.

Belgia, care a făcut cel mai bun joc al său de până acum în Brazilia, s-a impus prin golurile marcate de Kevin De Bruyne (93), Romelu Lukaku (105). Golul americanilor a fost semnat de tânărul Julian Green (107), la puţin timp după ce a intrat pe teren.

* Echipa Argentinei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie — 13 iulie), după ce a învins, cu mari emoţii, formaţia Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după prelungiri, marţi, pe ''Arena Corinthians'' din Sao Paulo. Angel Di Maria (118) a marcat singurul gol al partidei, după o pasă venită de la Leo Messi.

* Steaua Bucureşti a fost învinsă de campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad, cu scorul de 4-2 (1-0), marţi seara, în primul joc de verificare al campioanei României în stagiul de pregătire de la St. George's Park (Anglia). Golurile steliştilor au fost marcate de Răzvan Grădinaru (79) şi Gabriel Iancu (84), în timp ce pentru echipa de la sud de Dunăre, la care fundaşul român Cosmin Moţi a fost titular, au înscris Svetozar Diakov (20), Marcelinho (65), Roman Bezjak (74) şi Guilherme Choco (78). Ludogoreţ a ratat şi două penalty-uri, prin Pedro Junior (27) şi Hristo Zlatinski (62), având şi o bară, prin Bezjak (73).

* Universitatea Cluj a învins formaţia austriacă de ligă secundă Florisdorfer AC cu scorul de 5-3 (2-2), marţi, pe stadionul Hirschstetten din Viena, într-un meci amical de fotbal. Golurile ''şepcilor roşii'' au fost marcate de Raul Costin (37 — din lovitură liberă, 43), Emil Jula (68), Andreas Calcan (73), Achim (83), în timp ce pentru austrieci au punctat Arvedin Terzic (2), Michi Pittnauer (5) şi Daniel Randak (72).

* Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce a dispus în trei seturi de cuplul Feliciano Lopez (Spania)/Jurgen Melzer (Austria), cu 7-6 (3), 6-3, 7-6 (8).

* CS Universitatea Craiova a învins formaţia slovenă NK Celje cu scorul de 6-4 (2-2), marţi, la Dravograd, într-un meci amical de fotbal jucat în stagiul de pregătire din Slovenia. Echipa antrenată de Jerry Gane s-a impus prin golurile marcate de Costin Curelea (4, 26), Mihăiţă Pleşan (67 — penalty, 78), Nuno Rocha (73), Andrei Herghelegiu (83), potrivit site-ului oficial al clubului.

* Selecţionata României a învins formaţia Sloveniei cu scorul de 30-24 (10-14), marţi, la Cakovec (Croaţia), în grupa D a Campionatului Mondial de handbal feminin Under-20 şi şi-a asigurat calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

* FC Steaua Bucureşti a anunţat că doi jucători, Mihai Răduţ şi Alexandru Târnovan, se vor muta la CS Pandurii Târgu Jiu şi respectiv CS Gaz Metan Mediaş, se arată pe site-ul clubului din Ghencea. Răduţ a fost cedat definitiv la Pandurii, în timp ce Târnovan a fost doar împrumutat pentru sezonul viitor la Gaz Mediaş.

* Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul unu mondial, a fost învins neaşteptat de australianul Nick Kyrgios, cu 7-6 (5), 5-7, 7-6 (5), 6-3, marţi, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

* Câştigătoare anul acesta la Roland Garros, rusoaica Maria Şarapova, cap de serie 5, a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de tenis de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, fiind învinsă marţi în trei seturi, 7-6 (7/4), 4-6, 6-4, de jucătoarea germană Angelique Kerber, nr. 7 mondial.

* Franck Ribéry, Steve Mandanda şi Clement Grenier, care au declarat forfait pentru Mondialul 2014, au fost invitaţi de preşedintele Federaţiei franceze de fotbal să asiste vineri la sfertul de finală dintre Franţa şi Germania, a declarat marţi selecţionerul Didier Deschamps.

* Jucătorul columbian James Rodriguez a devenit un star mondial, el fiind nr. 1 la căutările pe Google, scrie L'Equipe, după ce a marcat 5 goluri la Cupa Mondială 2014 din Brazilia.

* Clubul Chelsea Londra a anunţat despărţirea de 2 jucători în această vară, atacantul camerunez Samuel Eto'o şi fundaşul englez Ashley Cole, ambii de 33 ani, la final de contracte, dar i-a prelungit cu încă un an contractul portarului australian Mark Schwarzer, relatează Reuters.

* A doua zi după ce şi-a oficializat plecarea de la AC Milan, mijlocaşul brazilian Kaka a ţinut o conferinţă de presă la Orlando (SUA), pentru a-şi confirma venirea în MLS (campionatul american de fotbal), scrie ediţia online a ziarului l'Equipe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport