Ştiri pe scurt: Andreea Chiţu a cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene de judo de la Montpellier

Judoka română Andreea Chiţu.
Judoka română Andreea Chiţu. (Michael Steele / Getty Images)

Sportiva română Andreea Chiţu a cucerit medalia de bronz în limitele categoriei 52 kg, joi, la Campionatele Europene de judo de la Montpellier (Franţa), după ce a învins-o în meciul decisiv pe Mareen Kraeh (Germania), prin ippon.

* Boxerul român Mustafa Arsen a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de tineret de la Sofia, joi, după ce a fost învins în finala categoriei 60 kg de kazahul Ablaihan Jusupov.

* Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită a turneului WTA de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii totale de 710.000 dolari, a fost învinsă de rusoaica Svetlana Kuzneţova, cu 7-5, 7-6 (4), joi seara, în optimile de finală, după o oră şi 39 de minute.

* Tenismanul Horia Tecău, singurul român rămas în competiţie la turneul BRD Năstase Tiriac Trophy, dotat cu premii totale de 426.605 euro, va juca vineri, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, în sferturile de finală ale probei de dublu, meciul al cincilea (ultimul) de pe Terenul Central la Arenele BNR din Bucureşti. Tecău şi Rojer, principalii favoriţi ai probei de dublu, vor înfrunta cuplul britanic Colin Fleming/Ross Hutchins.

* Tenismanul român Marius Copil, beneficiarul unui wild-card, a fost învins de francezul Paul-Henri Mathieu, cu 6-3, 6-2, joi seara, în optimile de finală ale turneului BRD Năstase Tiriac Trophy, dotat cu premii totale de 426.605 euro, găzduit de Arenele BNR din Bucureşti.

* Tenismanul francez Gael Monfils a avut nevoie de doar 59 de minute pentru a se califica în sferturile de finală ale turneului BRD Năstase Tiriac Trophy, dotat cu premii totale de 426.605 euro, joi, la Arenele BNR din Bucureşti, după ce l-a învins cu 6-1, 6-3 pe lituanianul Ricardas Berankis.

* Jucătorul rus Mihail Iujnîi, al doilea favorit al turneului de tenis BRD Năstase Tiriac Trophy de la Bucureşti, dotat cu premii în valoare de 426.605 euro, a fost eliminat în optimile de finală, fiind învins joi în două seturi, 6-3, 6-3, de olandezul Robin Haase.

* Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a desfiinţat, joi seara, decizia dată de Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CNSL) în cazul Marius Martac, şi a dat câştig de cauză clubului Concordia Chiajna, care a câştigat astfel la ''masa verde'' (3-0) meciul cu Universitatea Cluj.

* Benfica Lisabona a învins pe Juventus Torino cu scorul de 2-1 (1-0), joi seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Europa League la fotbal.

* Sevilla FC a făcut un pas important spre finala Europa League la fotbal, după ce a învins pe Valencia CF cu scorul de 2-0 (2-0), joi seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor competiţiei.

* Naţionala de hochei pe gheaţă a României a fost învinsă de Lituania cu scorul de 5-2 (1-0, 1-0, 3-2), joi, la Vilnius, în penultimul său meci din cadrul Campionatul Mondial 2014, Divizia I, Grupa B.

* Candidatura României pentru organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al EURO 2020 a fost transmisă joi la UEFA şi conţine prezentări ale unor aspecte juridice, politice, economice, sportive, de infrastructură, anunţă un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Dosarul de candidatură mai conţine şi date despre tehnologia informaţiei relevante pentru organizarea EURO 2020, dar şi o descriere amănunţită a facilităţilor existente pe Arena Naţională, a spaţiilor adiacente şi a dezvoltărilor care vor avea loc în proximitatea stadionului şi în oraş până în anul 2020. El este însoţit de hărţi, planuri şi imagini, precum şi de garanţii emise de autorităţile române privind angajamentul de a îndeplini cerinţele formulate de UEFA pentru organizarea jocurilor de la EURO 2020.

* Internaţionala română Cristina Neagu, de la Buducnost Podgorica (Muntenegru), a fost nominalizată între cele 32 de jucătoare care candidează la echipa ideală a Ligii Campionilor la handbal feminin.

* Dinamo Bucureşti a învins pe ASC Potaissa Turda cu scorul de 31-29 (19-10), joi seara, pe teren propriu, în primul meci al fazei play-off din Liga Naţională de handbal masculin.

* Reprezentativa de futsal a României a fost învinsă de formaţia Poloniei cu 5-4 (1-2), joi, într-un meci amical jucat la Lublin.

* HCM Baia Mare — ASC Corona Braşov şi HCM Roman — SCM Craiova sunt semifinalele Cupei României la handbal feminin, care vor avea loc sâmbătă 26 aprilie, în Sala Polivalentă din Târgovişte.

* Dorian Gugu, fostul mare jucător al echipei de fotbal Pandurii Tg. Jiu, actualmente antrenor la Centrul de Copii şi Juniori al clubului, a condus şedinţa de pregătire de joi a primei echipe.

* Sportiva română Corina Căprioriu a ratat medalia de bronz la Campionatele Europene de judo de la Montpellier (Franţa), după ce a fost învinsă prin ippon de portugheza Telma Monteiro, joi, în meciul pentru locurile 3-5 la categoria 57 kg.

* Fundaşul Cătălin Fercu, de la RCM UV Timişoara, a fost desemnat cel mai bun jucător al etapei a patra a SuperLigii CEC Bank la rugby, potrivit site-ului oficial al competiţiei.

* Qatarul va examina împreună cu Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) o reducere a numărului de stadioane care urmează să găzduiască meciurile Cupei Mondiale din 2022, fixat în prezent la 12, pentru ca acesta să fie proporţional cu "mărimea ţării", a anunţat joi comitetul de organizare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport