Stănescu, post-mazilire: PSD a scăzut sub 25% în sondaje! Planul de guvernare a trecut pe locul doi

Intrat pe lista neagră a lui Liviu Dragnea, Paul Stănescu lansează un nou atac frontal la liderul PSD, acuzându-l practic că periclitează şansele PSD-ului la viitoarele alegeri, partidul scăzând în sondaje.
Paul Stănescu (Viceprim-ministru si ministru al MDRAP);
Paul Stănescu (Viceprim-ministru si ministru al MDRAP); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Remaniat de Liviu Dragnea într-un CEx cu scântei, Paul Stănescu, încă ministru după ce Iohannis a refuzat să-l revoce din funcţie, acuză, într-un lung comunicat de presă, că remanierea sa este de fapt o execuţie politică şi acuză că programul de guvernare a trecut în plan secund, în favoarea intereselor personale.

„După cum am văzut cu toţii, luni, 19 noiembrie, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a luat decizia execuţiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea!

De aproape trei luni, tensiunile din Partidul Social-Democrat par să nu se mai termine, iar programul politic şi guvernamental, care ne-a ajutat să câştigăm alegerile, pare să fi trecut în plan secund, în favoarea intereselor personale", transmite Stănescu, într-un comunicat de presă publicat G4Media.

În comunicatul său, Stănescu îşi manifestă indignarea că PSD scade în sondaje deşi ţara ar avea "creştere economică sustenabilă".

"(Avem n.r.) un nivel record al veniturilor statului, o îmbunătăţire a absorbţiei fondurilor europene, am crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale şi subvenţiile pentru agricultori, avem cel mai mare număr de salariaţi din ultimii 20 de ani şi cel mai redus nivel al şomajului. Cu toate acestea, paradoxal, PSD scade în opţiunile electoratului, sondajele indică o preferinţă de sub 25%, cu mult sub scorul obţinut la alegerile parlamentare din anul 2016.

Am acţionat ca un politician responsabil şi i-am cerut public să facă un pas în spate, să analizăm situaţia în care ne aflăm şi să hotărâm ce măsuri trebuie să luăm pentru oprirea acestei tendinţe! Am cerut consolidarea structurilor partidului! Ca şi alţi colegi de-ai mei, am avut curajul de-a spune adevărul şi de-a trage semnale de alarmă, având o altă opinie decât preşedintele partidului!", scrie Stănescu.

Încă ministru al Dezvoltării, Stănescu trece în revista o lungă listă de presupuse realizări ale sale şi transmite că nu retractează nimic din ce a spus public despre situaţia în care se află acum Partidul Social-Democrat, pentru că el este şi rămâne un om onest, care nu "urmăreşte interese personale, ci salvarea României!"

"Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit şi cred cu toată convingerea că trebuie să rămânem uniţi, să continuăm guvernarea, iar PSD să rămână un partid de stânga modern şi progresist, cu vocaţie europeană, şi cea mai importantă forţă politică a ţării, capabilă să câştige alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din anul 2019, precum şi pe cele locale şi parlamentare din 2020!”, concluzionează Stănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne