Sondaj: Câţi români ar vota cu Antonescu la alegerile prezidenţiale

Crin Antonescu, PNL
Crin Antonescu, PNL (Epoch Times România)

Crin Antonescu nu ar obţine majoritatea voturilor românilor dacă ar avea loc alegerile prezidenţiale în prezent, după cum a rezultat dintr-un sondaj de opinie dat publicităţii de Realitatea Tv. Doar 44% din români ar vota cu Crin Antonescu, în timp ce 33% ar opta pentru Mugur Isărescu, 15% pentru Dan Diaconescu şi 5% - Corneliu Vadim Tudor. Doar 3% din respondenţi au declarat că ar vota cu altcineva.

Sondajul a fost realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, care le-a adresat respondenţilor următoarea întrebare: "Dacă mâine ar avea loc alegeri prezidenţiale, cu cine aţi vota?". Răspunsurile au fost primite în perioada 17-21 ianuarie 2013 de la un eşantion de 1.000 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Eroarea maximă tolerată este de +/- 3,1%.

Conform unui alt sondaj realizat de IRES, 51% din respondenţi au apreciat că Antonescu are cele mai mari şanse să ajungă şeful statului, 44% nu sunt de aceeaşi părere, iar 5% nu ştiu sau nu răspund.

În privinţa unei eventuale suspendări a lui Băsescu în 2013, 52% din români nu cred că se va ajunge la această măsură, 36% cred că se va reuşi, 10% nu ştiu, iar 2% nu au dorit să răspundă.

Aproape jumătate din români cred că va funcţiona coabitarea dintre premier şi preşedinte, aproape la fel cu cei care sunt de părerea opusă.

Sondajul IRES a fost realizat pe 10 ianuarie, pe un eşantion de 1.411 de persoane şi are eroare maximă de +/- 2,6%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne