Societatea civilă cere oprirea "Fenomenului Brăila", un grav tip de excluziune practicat în şcoli

(photos.com)

92 persoane, grupuri de iniţiativă şi organizaţii neguvernamentale cer premierului Dăncilă, ministrului Educaţiei precum şi şefilor comisiilor parlamentare de resort adoptarea urgentă a unor măsuri legale prin care să oprească ”Fenomenul Brăila” - un grav tip de excluziune practicat în şcolile din România.

La ce se referă organizaţiile, mai exact? În urma unei cercetări realizate recent, Asociaţia Human Catalyst a descoperit că, în judeţul Brăila, elevilor cu rezultate slabe la învăţătură le este interzisă înscrierea la Evaluarea Naţională, pentru a nu diminua media generală pe şcoală/judeţ. Conform Human Catalyst, această practică este întâlnită la nivelul întregii ţări, cu preponderenţă în comunităţi sărace, marginalizate şi/sau cu procent mare de romi.

Astfel, organizaţiile semnatare solicită Vioricăi Dăncilă, Prim-Ministrul României şi Ministerului Educaţiei Naţionale măsuri urgente pentru stoparea acestui fenomen în unităţile de învăţământ din România, mai ales că ne aflăm în perioada premergătoare evaluării naţionale la clasa a 8-a şi a examenului de Bacalaureat – când aceste practici se intensifică în şcoli.

Reamintim că Asociaţia Human Catalyst derulează de câţiva ani campania privind necesitatea finanţării programului “Şcoală după Şcoală” din resurse publice, program care ar îmbunătăţi performanţele şcolare, în special pentru copiii din comunităţi vulnerabile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne