Siegfried Mureşan: Teodorovici minte ca fostul şef Ponta şi e incompetent ca actuala sa şefă Dăncilă

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a reiterat faptul că Guvernul Dăncilă a votat tăierea fondurilor pentru fermierii afectaţi de pesta porcină în Bugetul UE 2019 şi l-a acuzat pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, că minte cu privire la acest subiect.
Eugen Teodorovici (Ministrul Finantelor Publice);
Eugen Teodorovici (Ministrul Finantelor Publice); (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, minte ca fostul şef Victor Ponta şi este incompetent ca actuala sa şefă Viorica Dăncilă, a acuzat vineri, pe pagina sa de socializare, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"După ce ieri am făcut public că Guvernul României a votat tăierea fondurilor pentru fermierii afectaţi de pesta porcină africană (PPA) în Bugetul UE 2019, domnul Teodorovici a făcut o serie de afirmaţii neadevărate. De aceea, trebuie să îl corectez, să vă spun unde greşeşte şi unde minte. Ministrul Teodorovici spune: 'România nu a propus nicio tăiere'. Adevărul este: Guvernul a votat tăierea, asta am spus eu ieri, acesta este adevărul. Nu am spus că ei au propus tăierea, ci că au votat fără să clipească reducerile de fonduri. Acesta este un lucru grav în sine. Un guvern competent s-ar fi opus cu succes acestor tăieri. În plus, ca să-şi justifice incompetenţa, Teodorovici mai are şi obrăznicia să spună că eu nu am depus amendamentele la liniile bugetare corecte", a declarat Siegfried Mureşan.

Deputatul european a precizat că primul său amendament este depus la linia bugetară "05.02.15.99 - alte măsuri pentru carnea de porc, carnea de pasăre, ouă, apicultură sau alte produse de origine animală".

"La această linie, eu am cerut 100 de milioane de euro. Este exact linia bugetară la care, în bugetul de anul anterior, au fost alocate 60 de milioane de euro pentru combaterea pestei porcine şi a gripei aviare. Consiliul, cu votul Guvernului României, a propus zero euro la această linie bugetară. Al doilea amendament l-am depus la linia bugetară '17.04.04 - Fondul pentru măsuri de urgenţă privind sănătatea animalelor şi plantelor'. Această linie bugetară a finanţat în 2015 măsuri de combatere a pestei porcine africane în Ungaria şi Slovacia. La acea vreme, domnul Teodorovici era tot ministru al Finanţelor, deci ar trebui să ştie", a punctat Siegfried Mureşan.

Potrivit europarlamentarului, Ministerul Finanţelor Publice tot încearcă să găsească explicaţii pentru că Guvernul a votat tăierea fondurilor.

"Adevărul este că eu mă ocup să aduc fonduri UE pentru fermierii afectaţi de PPA, iar ei nu au făcut nimic. Singurul lucru bun pe care îl pot face de acum este să recunoască că nu au făcut nimic şi să sprijine amendamentele mele în negocierile finale pe buget", a conchis Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne