Seria de vizite prin raioanele ţării continuă. Dumitru Alaiba: Dodon are un comportament condamnabil

Igor Dodon, la Cahul în plină pandemie
Igor Dodon, la Cahul în plină pandemie (facebook.com / Igor Dodon)

Analizând pozele postate de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook din timpul vizitei în raioanele Cahul şi Cantemir de la sudul Moldovei, deputatul PAS Dumitru Alaiba a ţinut să puncteze că a observat câteva „greşeli de comportament”, făcând în acest sens o propunere către cetăţeni să-şi testeze şi ei „cunoştinţele despre cum ne păzim de virus”.

„Igor Dodon are un comportament condamnabil şi dă un exemplu extrem de prost societăţii, în primul rând oamenilor care au încredere în el, oamenilor care îl simpatizează. Pentru că ei există. În primul rând ei sunt victimele populismului lui Igor Dodon. Domnule Dodon, staţi acasă.

Domni specialişti, vă rog izolaţi-l. Promit, aceste postări nu sunt 'politică'. Sincer mă îngrijorează consecinţele acţiunilor lui absolut iresponsabile. Turistul, blocat în ţară, o fi în depresie, face excursii cel puţin prin ţară. Cel mai scump beneficiar al programului Redescoperă Moldova. #DodonStaiAcasa”, a scris parlamentarul de la Chişinău, pe pagina sa de socializare.

Precizăm că, în timp ce Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică solicită în continuare cetăţenilor să respecte distanţarea socială şi să poarte măşti în locaţii închise şi în public dacă sunt prezente mai mult de trei peroane, şeful statului a mers într-o altă vizită de lucru în regiunea de sud a țării.

De menţionat că Dodon s-a întâlnit cu autorităţile locale, agenţii economici, după care a vizitat spitalele raionale, iar la finalul vizitei a mers la veterani și familiile numeroase, unele chiar cu copii mici.

„În cadrul vizitei în raionul Cahul, am mers la doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Alexandru Cocoș, în vîrstă de 96 de ani, locuieşte în satul său natal, Giurgiuleşti. (...) Al doilea veteran este Ilia Axionov, în vîrstă de 98 de ani. A participat la luptele pentru eliberarea Moscovei din decembrie 1941, a luptat în componența Frontului de Vest, apoi în cel de-al Doilea Front Baltic”, a scris Dodon în postarea sa.

Ulterior preşedintele a menţionat că a vizitat două familii cu mulți copii. Una dintre acestea crește și educă tripleţi, iar cealaltă are patru copii, unul dintre ei fiind cu probleme de sănătate. Acesta a menţionat că le-a dăruit electrocasnice, cărucioare, scutece, hrană pentru copii și jucării, fără să precizeze însă din ce fonduri finanţează aceste daruri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe