Senatorul PSD Alexandru Mazăre, audiat la DNA

Sigla şi sediul DNA
Sigla şi sediul DNA (Epoch Times România)

Senatorul PSD Alexandru Mazăre, fratele primarului Constanţei Radu Mazăre s-a prezentat joi la DNA, fiind acuzat de luare de mită.

Alexandru Mazăre s-a prezentat astăzi la DNA pentru a-i fi prezentate învinuirile în dosarul în care este cercetat şi fratele acestuia, Radu Mazăre, primarul Constanţei.

Senatorul PSD este cercetat pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani pentru a fi favorizată o firmă care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă", susţin surse judiciare, citate de Mediafax.

Alexandru Mazăre este suspectat că a primit, într-un cont off-shore, suma de 80.000 de euro. Potrivit aceloraşi surse, senatorul ar fi avut cunoştinţă de activitatea infracţională a fratelui său şi i-a oferit acestuia ajutorul.

La ieşirea de la DNA, Alexandru Mazăre a afirmat că este nevinovat şi că nu poate să facă alte declaraţii, întrucât îi interzice procedura conform noilor coduri penale.

Alexandru Mazăre este parlamentar din 2004. Înaintea alegerii ca senator, el a fost deputat.

Miercuri s-a prezentat la DNA şi fratele senatorului, primarul Constanţei, Radu Mazăre, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l favoriza să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale din campusul "Henri Coandă".

Edilul Radu Mazăre a declarat, la ieşirea de la DNA, că procurorii au extins ancheta în dosarul de corupţie, fiind urmărit penal nu numai pentru luare de mită, ci şi pentru fals în declaraţii.

Conform DNA, Radu Mazăre nu a trecut în declaraţiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel în care a primit, în septembrie 2011, cei 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg, astfel că procurorii au extins ancheta în cazul edilului, pentru fals în declaraţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne