Şeful USR cere alegeri anticipate şi un nou pact de la Snagov: Trebuie să ieşim din noaptea în care ne-a aruncat Dragnea

Alegerile anticipate sunt singura soluţie pentru ca România să iasă din noaptea în care ne aruncă şeful PSD Liviu Dragnea, a transmis preşedintele USR Dan Barna, care a pledat, în acelaşi timp, pentru un un nou pact de la Snagov în contextul elanului anti-UE pe care l-a luat coaliţia de guvernare.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Prezent vineri la dezbaterea internă finală a candidaţilor înscrişi în cursa organizată de USR pentru alegerile europarlamentare, liderul Uniunii Salvaţi România, Dan Barna a pledat pentru ideea alegerilor anticipate şi pentru un nou pact de la Snagov, pact care, spune el, este necesar să apară pe agenda publică căci retorica anti UE a prins tot mai mult elan în ultima perioadă. Drept dovadă, Barna a reamintit că am văzut la tribuna Parlamentului un discurs cu accente anti UE după publicarea raportului MCV şi adoptarea Rezoluţiei vizând statul de drept din România.

Barna a remarcat că ideile naţionaliste şi retorica anti-UE prind tot mai mult contur în aceste zile, motiv pentru care USR propune tuturor partidelor din România să semneze un acord politic, un pact naţional care să reconfirme apartenenţa României la instituţiile şi la sistemul de valori ale spaţiului euro-atlantic. Potrivit lui Barna, declararea fermă a valorilor UE care ne reprezintă e bine de făcut oricând, cu atât mai mult zilele astea „când voci anti-europene perorează de la tribuna Parlamentului”.

„Săptămâna aceasta am văzut la tribuna Parlamentului parlamentari ai României care propovăduiau ideea ruperii şi îndepărtării de UE (...) Şi cred că e foarte important în acest moment istoric ca România să rămână pe traiectul european şi USR va face acest lucru cu toate resursele. (...) Poate e nevoie - si deschid această dezbatere în partid - poate e nevoie pentru România în aceste zile de un nou acord de la Snagov, USR va milita pentru acest lucru şi este o invitaţie adresată la propriu tuturor partidelor pentru că se pare că ideea că ne-am plicitisit cu binele european şi ar fi bine să experimentăm fanteziste viziuni regionale începe să prindă portanţă şi atunci poate e important pentru noi ca ţară să ne asumăm încă o dată ce ne-am asumat acum câţiva ani - ideea unui acord pentru valori şi direcţie europeană trebuie să apară în dezbaterea publică”, a declarat Barna.

Liderul USR a mai reamintit că România, membru UE, nu a atras fondurile europene de care putea beneficia şi a reiterat ideea că ţara are nevoie de alegeri anticipate.

„USR consideră că acum este nevoie de alegeri anticipate cât mai curând, nu avem ce surpriză plăcută să mai întâlnim de la acest guvern de incompetenţi, nu mai avem de ce să stăm încă nişte luni până să acceptăm ideea unui guvern care nu mai este capabil să genereze nimic bun pentru Româmia. Voi depune toate eforturile pentru ca acest guvern să plece cât mai repede de la conducerea României pentru că estenevoie de un guvern profesionist care să asume nu doar preşedinţia UE ci şi să reaşeze România pe o direcţie firească şi acest lucru nu se poate întâmpla cu actuala majoritate parlamentară. Poziţia USR e constantă pe lininia alegerilor anticipate care sunt singura soluţie pentru ca România să iasă din noaptea neagră democratică în care a aruncat-o Liviu Dragnea”, a declarat Barna.

Liderul USR a mai atras atenţia că PSD şi ALDE oferă foarte puţin României pentru că nu le pasă deloc de cetăţenii ţării ci doar de ei înşişi şi atât, lucru de care formaţiunea sa s-a convins în cei doi ani de activat în consilii locale şi în Parlament.

„În aceşti doi ani am văzut şi în Consiliul din Bucureşti, şi în Parlament, cât de puţin oferă PSD şi ALDE României, cât de mult nu le pasă de cetăţeni, cât de mult le pasă de ei înşişi şi atât, cât de mult este vorba astâzi în România şi atât. (...) Vă spun acum, la bilanţul de jumătate de mandat, sunt foarte sigur ca ceea ce conduce acum România este un trecut, trecutu şcolilor murdare, trecutul spitalelor cu infecţii şi drumurile desfundate. Viitorul însă, şi vă spun asta privindu-va în ochi, este al nostru, al omenilor noi din politică (...) e viitorul celor peste 6000 de membri USR care s-au implicat în acest partid înţelegând că România nu poate fi salvată decât prin implicare ! Îmi doresc alături de voi şcoli cărora să le pese e copiii noştri, spitale care să ne vindece, nu care să ne îmbolnăvească. Şi îmi doresc transport public prietenos în oraşe ce sunt legate între ele de autostrăzi, nu de drumuri cu hârtoape. Acestea nu sunt doar dorinţele mele şi ale memrilor USR ci cumva dorinţele de normalitate a unui popor european. care a dovedit că este un popor care vrea să râmână in UE”, a precizat Barna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne