Şeful Consiliului Fiscal: Deşi neagă, Guvernul are o mare problemă cu plata pensiilor şi salariilor

Guvernul Dăncilă cheltuie tot mai mult şi are, în ciuda dezminţirilor, o mare problemă cu plata pensiilor şi salariilor, susţine preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Guvernul Dăncilă are o mare problemă, în momentul de faţă, cu plata salariilor şi pensiilor pentru că majorările lor nu au fost incluse în bugetul pe acest an, a declarat pentru Ziare.com Ionuţ Dumitru, economist-şef al Raiffeisen Bank România şi preşedinte al Consiliului Fiscal.

Şeful Consiliului Fiscal a precizat că salariile au crescut în primele cinci luni din acest an cu peste 20%, iar bugetul alocat pentru plata lor a fost mult mai mic. În situaţia în care rămân la nivelul de acum, Guvernul trebuie să aloce, la rectificarea bugetară din 31 iulie, aproximativ 4 miliarde de lei pentru achitarea lor până la sfârşitul anului. Iar dacă vor mai fi creşteri, suma necesară va fi mai mare.

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la cheltuielile cu pensiile: au crescut cu 10%, iar bugetul alocat este mai mic. Totodată, afirmă preşedintele Consiliului Fiscal, nu doar salariile şi pensiile reprezintă o problemă la capitolul cheltuieli: nici la bunuri şi servicii şi dobânzi bugetul alocat anul acesta nu acoperă sumele cheltuite.

Rămâne însă de văzut de unde se vor lua bani. Dacă până acum, se luau bani de la investiţii, acum acest lucru nu prea mai este posibil, pentru că şi la acest capitol stăm foarte prost.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne