Şeful ANAF, susţinut de liberali, refuză să demisioneze din patriotism

sigla ANAF
sigla ANAF (Epoch Times România)

În contextul ruperii USL, şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Gelu Ştefan Diaconu, susţinut de PNL, nu vrea să demisioneze de la conducerea instituţiei, motivând că un astfel de gest ar putea produce "consecinţe ireparabile" pentru bugetului de stat. Acesta a subliniat că trebuie să prevaleze elementele de natură raţională, nu cele emoţionale.

Gelu Ştefan Diaconu care a fost numit la conducerea ANAF în aprilie 2013, la propunerea liberalilor, ocupând anterior postul de secretar de stat în Ministerul Economiei.

Diaconu a adăugat că întotdeauna a fost "revendicat" din resursa tehnocrată a PNL, fără să fie sau să vrea să fie beneficiarul punerii pe vreo listă eligibilă a partidului, "fie pe criterii de prietenie sau relaţii de rudenie".

"Actul de demisie de la conducerea unei instituţii de importanţa ANAF–ului este un act de mare responsabilitate cu posibile consecinţe ireparabile asupra bugetului de stat, mai ales acum, când ANAF-ul, după cum cunoaşteţi, este într-un proces amplu de reorganizare şi reformare.

În consecinţă, în luarea unei astfel de decizii, prevalează elementele de natură raţională şi nu emoţională, mai ales că întotdeauna m-au revendicat din resursa tehnocrată a Partidului Naţional Liberal, fără a fi sau a dori să fiu beneficiarul punerii pe vreo listă eligibilă a partidului, fie pe criterii de prietenie sau relaţii de rudenie", a declarat Diaconu, citat de Realitatea.

Diaconu a condus, de asemenea, Autoritatea Naţională a Vămilor în perioada februarie 2005-februarie 2009, în Guvernul Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne