Şefa echipei care a efectuat verificări la DNA, cercetată disciplinar

Inspecţia Judiciară a demarat o acţiune disciplinară împotriva coordonatoarei echipei care a efectuat verificările la DNA.
Femida (Justiţie)
Femida (Justiţie) (facebook.com)

Coordonatoarea echipei care a efectuat anul trecut verificări la DNA, Elena Rădescu, este cercetată disciplinar de Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, reiese dintr-un comunicat de presă remis miercuri de IJ.

Elena Rădescu va răspunde în faţa Secţiei pentru procurori a CSM pentru săvârşirea a două presupuse abateri disciplinare:

- "a adoptat o conduită contrară demnităţii şi prestigiului funcţiei pe care o exercită prin afirmaţiile nereale, făcute într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune";

- "în calitate de coordonator al echipei de inspectori judiciari care urma să efectueze un control la DNA, inspectorul ar fi încălcat procedura regulamentară prin aceea că a discutat cu procurorul-şef al respectivei unităţi de parchet condiţiile de efectuare a controlului fără ca, în prealabil, să consulte membrii echipei de control şi să solicite comunicarea datelor şi informaţiilor necesare în raport de obiectivele controlului, prin adresă avizată de directorul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori, şi să înştiinţeze conducerea Inspecţiei Judiciare".

Inspecţia Judiciară arată că acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

Reamintim că Elena Rădescu a explicat anterior că discuţia sa cu şefa DNA nu a fost în afara cadrului legal, argumentând că era firesc să o informeze în privinţa obiectivelor controlului. În plus, inspectorul judiciar a acuzat public, în timpul audierilor de la CSM, conducerea Inspecţiei Judiciare că a intervenit în efectuarea controlului managerial la DNA "prin dispoziţii date în afara cadrului legal, coroborat cu prelungirea nejustificată a perioadei de control, fapt de natură a perturba activitatea DNA." Mai multe informaţii aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne