Se strânge laţul. DNA a mai cerut deschiderea a două dosare referitoare la Dragnea şi Tel Drum

Cu câteva zile înainte de revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, procurorii anticorupţie ceruseră redeschiderea a două dosare ce-l vizează pe liderul PSD precum şi celebra firmă Tel Drum, companie abonată la contracte cu statul.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

La începutul lunii iulie, DNA - instituţiei a cărei "decapitare" s-a produs zilele trecute prin revocarea Codruţei Kovesi - a cerut redeschiderea a două dosare legate de liderul PSD, Liviu Dragnea, şi compania de construcţii Tel Drum, despre care procurorii susţin că este controlată de şeful partidului la guvernare, relatează G4Media. Cele două redeschideri au fost solicitate de şeful Secţiei a 2-a din DNA, procurorul Marius Bulancea.

Cele două dosare

Referitor la primul dosar, acesta vizează privatizarea Tel Drum către foşti colegi de facultate ai lui Dragnea şi acordarea preferenţială de contracte publice de către Consiliul Judeţean Teleorman, condus de către Liviu Dragnea, în urmă cu 8-9 ani, relatează sursa citată. Dosarul a fost închis din lipsă de probe în 2013 de procurorul DNA Paul Dumitriu iar la început lunii iulie Bulancea a cerut Înaltei Curţi să confirme redeschiderea cazului. Înalta Curte a fixat termen pentru a discuta redeschiderea dosarului pe 26 septembrie 2018.

Cel de al doilea dosar a fost clasat tot în 2013 de către procuroarea DNA Alina Stoica şi se referă la asocierea dintre Tel Drum, despre care DNA susţine că este controlată de Dragnea, şi Euroconstruct, firma controlată de gruparea de la Golden Blitz, apropiată de Traian Băsescu şi Elena Udrea. Cererea DNA de confirmare a redeschiderii are termen la Tribunalul Teleorman pe 4 septembrie

Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că aceste dosare închise în 2013 vizează bucăţi din marele dosar Tel Drum, deschis în noiembrie 2017, în care liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat de 5 infracţiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene şi constituire de grup infracţional organizat.

Reamintim că Liviu Dragnea are în prezent două condamnări la închisoare: una definitivă, cu suspendare, în dosarul Referendumul, o alta cu executare, pronunţată de instanţa pe fond. Dragnea se prezintă drept o victima nevinovată a aşa-zisului stat paralel şi-l acuză pe preşedintele Iohannis că e implicat în condamnarea sa.

"Raluca Turcan i-a promis lui Iohannis că dacă aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă guvernul jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, Guvernul nu a picat", a susţinut Dragnea ieri seară la Antena 3, unde a tunat şi fulgerat contra preşedintelui, anunţând că doar o minune ar putea împiedica suspendarea acestuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne