Se prăbuşeşte castelul Bitcoinului: Vircurex blochează retragerile de bani

Bitcoin wallet.
Bitcoin wallet. (wikipedia.org)

Compania a fost obligată să blocheze toate operaţiunile din cauza „retragerii masive de fonduri din ultimele săptămâni care au condus la o epuizare totală a portofoliului”.

Imperiul Bitcoin, moneda virtuală care a explodat în ultimii ani, se prăbuşeşte odată cu primul vânt, ca un castel de nisip. După falimentul companiei Mt. Gox şi închiderea unei alte companii, Flexcoin, este aproape de insolvenţă o altă platformă pentru schimbul mult disputatei monede digitale. Este vorba de Vircurex, care pe site-ul său a emis o declaraţie în care a anunţat blocarea imediată a tuturor operaţiunilor de retragere din cauza „retragerii masive de fonduri în ultimele săptămâni care a condus la o epuizare totală a portofoliului nostru”.

În declaraţie compania spune: „Acum ne confruntăm cu opţiunea de a închide site-ul, cu pierderi semnificative şi irecuperabile pentru toţi, sau să găsim o soluţie care permite ratei de schimb să continue să funcţioneze şi, treptat să se ramburseze pierderile”.

Golirea cuferelor Vircurex s-ar datora unui atac efectuat de hackeri, acelaşi motiv care ar sta la baza prăbuşirii companiei Mt. Gox, una dintre platformele cele mai mari din lume de schimb pentru Bitcoins, care s-a evaporat la 25 februarie împreună cu depozite de 473 de milioane de dolari.

De atunci, alte platforme de schimb importante pentru Bitcoins şi-au închis porţile, inclusiv Crypto-Trade, închisă la 27 februarie şi Flexcoin, care a dat faliment la 5 martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie