Scandalul DNA. Tudorel Toader îşi scurtează vizita în Japonia

Aflat în Japonia unde urma să ia parte la o conferinţă programată să se încheie vineri, ministrul Justiţiei îşi scurtează şederea şi se întoarce în Bucureşti, după apelul premierului Dăncilă.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Mihut Savu / Epoch Times)

Convocat să se întoarcă de urgenţă în România pe fundalul scandalului ce a lovit DNA, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a transmis, pentru Mediafax, că joi va participa la şedinţa de Guvern. În prezent, ministrul este în Japonia, ţară al cărei premier nu a avut cu cine să se întâlnească la Guvernul României, deoarece omologul său Mihai Tudose tocmai demisionase cu o seară în urmă, după ce PSD i-a retras sprijinul politic.

"Joi voi participa la şedinţa de Guvern", a transmis Tudose.

Ministrul Justiţiei urmează să ia parte la o conferinţă la Tokyo, programată să se încheie pe 17 februarie, respectiv vineri.

Totodată, Tudorel Toader a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că nu există la Ministerul Justiţiei nicio invitaţie primită de la Palatul Cotroceni, în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis ar fi dorit o întrevedere cu ministrul.

Reamintim că luni, în contextul în care DNA a fost implicat din nou în scandaluri în urma unor atacuri venite din partea unui fost deputat PSD condamnat la închisoare de prima instanţă şi a unei procuroare trimise în judecată pentru favorizarea făptuitorului, Dăncilă a anunţat că îl va chema de urgenţă în ţară pe Tudorel Toader.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne