Rusia trimite avioane de luptă Su-33 pentru a apăra forţele arctice în mijlocul expansiunii militare

Avioane de luptă ruseşti Su-33.
Avioane de luptă ruseşti Su-33. (Captură Foto)

Rusia a adăugat o nouă flotă de avioane de luptă Su-33 la contingentul său militar tot mai mare din zona Arctică, a declarat un purtător de cuvânt al Marinei ruse. Kremlinul a fost preocupat în ultimele câteva luni de intensificarea prezenţei sale în regiunea polară bogată în resurse, în ciuda criticilor repetate ale NATO, arată International Business Times.

Noile avioane Su-33 vor forma unităţi de apărare aeriană pentru armata rusă din zona Arctică, a raportat agenţia de ştiri Sputnik. Avioanele de luptă au fost utilizate anterior pentru a apăra navele Flotei Nordice în cadrul unor expediţii mai lungi.

Adăugarea flotei de avioane Su-33 are loc la câteva zile după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că forţele sale din zona Arctică vor primi peste 140.000 de tone de provizii până la sfârşitul acestui an.

Activitatea armatei ruse a atras o monitorizare internaţională intensă de când liderul rus Vladimir Putin a ordonat anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în martie 2014. Pe de altă parte, NATO şi-a intensificat prezenţa militară în estul Europei, acuzând în acelaşi timp Rusia de susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei.

Putin a promis la începutul anului că va revizui armata ţării până în anul 2020 şi a cheltuit resurse considerabile pentru îmbunătăţirea forţelor din zona Arctică, care este bogată în resurse naturale.

Kremlinul urmăreşte ca până în 2018 să dispună de o unitate în zona Arctică care se poate susţine singură, fiind dotată cu componente terestre, maritime şi aeriene, a declarat un oficial al apărării ruse în luna aprilie pentru agenţia de ştiri TASS.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe