Rusia aprobă “Taxa Google” pentru AppStores

Consiliul Federaţiei Ruse a aprobat o lege care cere companiilor străine să plătească TVA de 18% pentru conţinutul online, a raportat miercuri agenţia de ştiri Interfax.
(Captură Foto)

Ministrul rus al Finanţelor estimează că noua lege privind TVA de 18% pentru conţinutul online va aduce venituri nu mai puţin de 10 miliarde de ruble (156 milioane de dolari) după ce va intra în vigoare în ianuarie 2017.

Legea, poreclită “Taxa Google”, va cere, totodată, companiilor care distribuie sau vând aplicaţii online, jocuri, muzică şi alte tipuri de conţinut să înregistreze birouri private în Rusia şi să depună la autorităţi informaţii cu privire la vânzările lor pe teritoriul rusesc.

Platforma Google Play, AppStore de la Apple şi AppStore de la Microsoft pentru Windows vor fi supuse noii legi. Clienţii vor fi identificaţi ca rezidenţi ruşi pe baza cărţilor lor de credit şi a adreselor IP.

La sfârşitul lunii mai, Google a depăşit motorul de căutare pe Internetul rusesc Yandex, devenind cel mai popular motor de căutare în Rusia în funcţie de numărul lunar de utilizatori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe