Românii, tot mai datori. Guvernul Tudose pregăteşte împrumuturi de 8 miliarde de euro în 2 ani

Statul român se îndatorează tot mai mult, deşi guvernanţii se laudă constant cu creşterea economică, iar cheltuielile cu investiţiile sunt tot mai mici.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul Tudose intenţionează să împrumute de pe pieţele externe, în următorii 2 ani, în jur de 8 miliarde de euro, din cauza cheltuielilor mari, şi urcă puternic limita datoriei externe, la 27 miliarde euro, relatează Profit.ro.

Executivul este nevoit să ia o astfel de decizie pentru acoperirea deficitului bugetar, aflat la limita maximă admisă în Uniunea Europeană, şi pentru a refinanţa unele datorii externe care ajung la plată.

Pentru ca operaţiunea să fie posibilă, Guvernul va majora puternic limita maximă a îndatorării României pe pieţele externe, de la 20 de miliarde de euro, în prezent, la 27 de miliarde de euro.

Datoria externă a statului a depăşit deja 19 miliarde de euro.

Pentru a citi mai multe pe această temă intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne