Românii ies din nou în stradă. Se anunţă o ploaie de hârtie igienică peste Palatul Victoria

Românii ies în stradă revoltaţi de modificările Codului Fiscal operate miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, de Guvernul Tudose.
Protest anti OUG 13
Protest anti OUG 13 (Facebook)

UPDATE. În jurul orei 20:00, în faţa Guvernului protestează aproximativ 2.000 de români.

* * *

Indignaţi de aşa-zisa "Revoluţie Fiscală" forţată prin Ordonanţă de urgenţă de Guvernul Tudose, cetăţenii au decis să iasă din nou în Piaţa Victoriei.

"Vino cu 2-3 suluri de hârtie igienică, pe care le aruncăm spre Guvern. Asta merită. Ne sincronizăm şi aruncăm sulurile la ora 21.00. Membrii Guvernului au adoptat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă prin care este modificat Codul Fiscal, prevederile urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Ne vedem în Piaţa Victoriei, ca să protestăm împotriva acestei ordonanţe!", se arată pe pagina de Facebook a comunităţii Corupţia ucide, în cadrul evenimentului intitulat: "În stradă azi! Oprim OUG care schimbă Codul Fiscal!"

De ce ies în stradă

"În prezent, la un salariu brut de 4.000 de lei, un angajat primeşte un salariu net de 2.806 lei. Cât trebuie să plătească o companie în plus şi cât câştigă sau pierde un angajat după schimbările fiscale, în baza noilor calcule?

1. Primul scenariu, este transferul de contribuţii sociale de 35%, scăderea impozitului pe venit la 10% şi aplicarea unei taxe de solidaritate de 2,25%, dar păstrarea salariului net pentru angajat. În acest scenariu salariul brut ar creşte la 4,796 lei.

2. Al doilea scenariu este cel mai pesimist pentru salariaţi, şi anume transferul de contribuţii sociale în sarcina angajatului cu un impozit pe venit redus la 10%, plus o taxă de solidaritate de 2,25%, dar salariul brut rămas neschimbat. În acest scenariu, salariul net scade pentru angajat la 2,340 lei, adică 466 de lei care dispar dintr-un foc din portofelul angajatului.

3. Al treilea scenariu este de transfer al contribuţiilor sociale în sarcina angajatului, alături de reducerea impozitului pe venit la 10%, alături de introducerea taxei de solidaritate, dar realizate cu păstrarea costului angajatorului neschimbat. În acest caz, salariul brut ajunge la 4.803 lei, iar salariul net creşte la 2,810 lei, o majorare de numai 6 lei."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne