România, pe ultimele locuri în UE la investiţii guvernamentale în sănătate

.
. (Epoch Times România)

Sumele guvernamentale investite în sistemul sanitar din România sunt de numai 500 de dolari pe cap de locuitor în fiecare an, valoare care plasează ţara noastră pe ultimele locuri în Uniunea Europeană, mult în spatele ţărilor din Europa de Vest, dar şi după naţiuni precum Polonia, Ungaria sau Bulgaria.

Alte ţări din Europa Centrală şi de Est au, de asemenea, investiţii guvernamentale mai mari în domeniul sănătăţii. Polonia investeşte 900 de dolari anual, Ungaria aproximativ 1.100 de dolari în fiecare an, iar Bulgaria are o investiţie de 521 de dolari anual pe cap de locuitor în sistemul de sănătate, potrivit unui studiu recent realizat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Pentru ţările din Europa de Vest sumele sunt evident mult mai mari. Germania şi Franţa, spre exemplu, au rate impresionante de investiţii în sistemul de sănătate. Guvernul german investeşte anual 4.875 de dolari pe cap de locuitor pentru sănătate, în timp ce Franţa face parte din ţările cu cea mai mare rată de investiţie în sistemul sanitar, cu o sumă anuală impresionantă, de aproape 5.000 de dolari pe cap de locuitor.

Totodată, guvernul spaniol face investiţi de peste 3.000 de dolari pe cap de locuitor, iar în Marea Britanie sistemul sanitar atrage investiţii de la guvern de 3.600 de dolari pe cap de locuitor, sumă care poziţionează această ţară abia la jumătatea clasamentului.

”Dacă ne uităm la sumele investite în sistemul sanitar din alte ţări din Uniunea Europeană, am putea înţelege de ce sunt atât de mulţi români care suferă din cauza lipsei echipamentelor medicale şi a lipsei de experienţă a personalului medical. Suntem la limita inferioară a clasamentului în ceea ce priveşte bunăstarea sistemului sanitar şi acest lucru este absolut alarmant”, a declarat, într-un comunicat, preşedintele furnizorului de asigurări private de sănătate MediHelp Internaţional, Zahal Levy.

Informaţiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii se găsesc în baza de date a Observatorului Mondial de Sănătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie