România este gazda Congresului Mondial IASGO 2013

Congresul Mondial al Asociaţiei Internaţionale a Chirurgilor, Gastroenterologilor şi Oncologilor-IASGO 2013
Congresul Mondial al Asociaţiei Internaţionale a Chirurgilor, Gastroenterologilor şi Oncologilor-IASGO 2013 (Epoch Times România)

Al 23-lea Congres Mondial al Asociaţiei Internaţionale a Chirurgilor, Gastroenterologilor şi Oncologilor va avea loc la Palatul Parlamentului şi se va desfăşura de pe 18 până pe 21 septembrie.

După succesul înregistrat de al 17-lea Congres IASGO din 2007, România va găzdui din nou prestigioasa întrunire ştinţifică la care va participa o elită internaţională formată din 250 de participanţi veniţi din 35 de ţări.

Pionerii transplantului hepatic la nivel mondial vor lua parte Congresul de acest an, subiectul transplantului de ficat fiind un subiect de maxim interes în agenda de acesta an. La dezbateri vor lua parte mai mulţi savanţi care fac parte di istoria vie a transplantului de ficat, de exemplu:

*Prof. Cristoph Broelsch – a introdus în practica mondială transplantul de ficat de la părinte la copil

*Prof. Masatoshi Makuuchi – a introdus transplantul de ficat de la adult la adult

*Prof. Henri Bismuth – a introdus transplantul cu ficat redus şi a avut contribuţii importante în transplantul cu ficat împărţit, precum şi alte tipuri de transplant.

La eveniment va participa şi Prof. Victor Velculescu, figură remarcabilă a cercetării ştiinţifice internaţionle care a revoluţionat medicina, după ce a pus la punct primul test genetic din lume care indentifică semnătura genetică a tumorilor.

Se împlinesc 50 de ani de la realizarea primului transplant de ficat din lume, de către Prof. Thomas Starlz, în 1963 la Denver, moment ce va fi aniversat în cadrul Congresului Mondial IASGO.

Congresul Mondial IASGO 2013 atinge un grad considerabil de profesionalism, atât la capitolul structurii complexe, cât şi la cel al spectrului consistent al temelor incluse în repertoriul ştiinţific precum: chirurgia tractului gastrointestinal superior, chirurgie colo-rectală, chirurgie hepatică, chirurgia căilor biliare etrahepatice, chirurgie pancreatică, radiologie intervenţională, radioterapie, chirurgie laparoscopică şi endoscopică, Inovaţie & tehnologie avansatp, chirurgie robotică, oncologie cât şi alte abordări multidisciplinare.

”Modelul specific IASGO este cel de abordare multidisciplinarp. În mod particular, în cancerele digestive, participarea chirurgului, gastroenterologului şi oncologului în actul terapeutic este esenţială pentru rezultat. Vor fi abordate cancerul de esofag, de stomac, de intestin subţire şi rect, de ficat şi pancres. Un concept nou şi care este din ce în ce mai actual în chirurgie este cel de medicină personalizată, bazele acestui concept fiind expuse în cadrul Congresului IASGO.

Nu în ultimul rand, vor fi prezente tehnologiile vansate, cu componentă în special chirurgicală: chirurgia minim-invazivă, laparoscopică, sub toate formele ei, incluzând chirurgia printr-un singur orificiu, ultimele achiziţii în materie de abord laparoscopic al tumorilor digestive, şi terminând cu robotica.” A declarat Prof. Irinel Popescu, Preşedintele Congresului Mondial IASGO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne