Riscă Dragnea să nu intre în Parlament?

O prevedere din Regulamentul Camerei Deputaţilor i-ar putea bloca drumul liderului PSD Liviu Dragnea să devină deputat de Teleorman în viitorul Parlament. Cel puţin aşa consideră liberalii, care au anunţat că vor lua atitudine în această direcţie.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Uns de popor deputat de Teleorman, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, intră sub incidenţa unui articol din Regulamentul Camerei Deputaţilor care îi sancţionează pe cei condamnaţi definitiv pentru infracţiuni legate de derularea procesului electoral, sunt de părere liberalii, care au anunţat că vor încerca să-i blocheze social-democratului drumul spre Parlament.

"Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral", se arată în articolul respectiv din Regulament.

Liberalii consideră că Dragnea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Fraude la Referendum", intră şi el sub incidenţa acestui articol.

Propunerea comisiei de validare trebuie însă supusă dezbaterii şi apoi votului în Camera Deputaţilor, unde PSD şi aliaţii săi de la ALDE au împreună majoritatea şi este puţin probabil să voteze invalidarea mandatului lui Dragnea.

De altfel, preşedintele PSD al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a dat deja semnalul. Într-o declaraţie pentru News.ro, social-democratul a susţinut că articolul respectiv care îi face probleme lui Dragnea se referă de fapt doar la condamnări definitive pentru alegerile curente, iar liderul PSD "nu a fost ales prin fraudă".

De cealaltă parte, noua şefă PNL, Raluca Turcan, pledează pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD şi a anunţat că liberalii vor vota în consecinţă. În cazul în care PSD va avea câştig de cauză la vot, PNL ia in calcul inclusiv sesizarea Curţii Constituţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne