Repetenţia la români

(photos.com)

Mă uit în jur şi văd cum naţia decade. În lipsa unor modele viabile şi a promovării unor reale standarde morale, ne dezintegrăm. Ca naţie, ca oameni, ca valori.

Românii îşi trec din ce în ce mai greu testul de maturitate, o dată cu degradarea valorilor după care ne călăuzim.

Drama care ucide România vine din lipsa adevăratelor modele umane. Oamenii demni de respectat şi de urmat sunt puţini, sau în orice caz sunt "invizibili", nu îi promovează nimeni la televizor.

Mă uitam pe Facebook, acum câteva zile la o fotografie cu Eliade, Ionescu, Cioran. Toţi trei, în acelaşi cadru. Ce vremuri, şi ce oameni, ce valori!

Revenind însă la prezent, vedem ce? Pe cei cărora le-am delegat onoarea şi puterea de a fi cei mai buni dintre români. Citesc despre conducătorii noştri. Citesc că plagiatul nu există. Că Domnul Ponta nu a plagiat. A fost exonerat de orice vină şi reabilitat ca intelectual şi om integru şi corect. Conform Parchetului General al României, infracţiunea cu pricina - plagiatul - nu a existat.

Ne bucură ce spune Parchetul. Căci ar fi fost prea trist ca omul cel mai puternic al ţării, după preşedinte, să fi fost vinovat de furt intelectual.

În plus, vestea vine fix la ţanc. Este aproape iunie, vine bacalaureatul şi avem nevoie de o personalitate forte care să gireze pentru cinste şi moralitate în învăţământ. Acum are cine şi cu ce.

Câţi dintre adolescenţii noştri mai înţeleg oare, că atât cât dai, atât primeşti, şi îşi fac treaba, şi muncesc?

"E foarte important, o spun încă o dată, supravegherea: camere de luat vederi, profesori. Aia trebuie să fie la sânge! Deci, un elev bine pregătit ia o notă mare, unul mai puţin pregătit o notă mică, dar unul care fură trebuie să dispară din examen. Aici nu cred că există niciun fel de rabat şi niciun fel de diferenţă faţă de ceea ce se cere. Poţi să fii mai puţin bine pregătit, dar nu poţi să fii hoţ! Dacă eşti hoţ, trebuie să pleci din Bacalaureat! ", a afirmat Ponta, în şedinţa de guvern.

În ultimii doi ani, promovabilitate la bacalaureat, în iunie, cu sau fără copiat, a fost sub 50% . Mai bine de jumătate din tineretul ţării a fost declarat repetent. Cu examenul de maturitate picat.

Ţara creşte generaţii cu modele false. Generaţii care au picat la bac. Generaţii cărora, pur si simplu, nu mai are cine să le spună că rezultatele vin din muncă şi din conştienţă, nu din şmecherie şi din copiat. Şi dacă le-o spui, nu te mai ascultă, căci altul e modelul care se promovează la televizor. Câţi dintre adolescenţii noştri mai înţeleg oare, că atât cât dai, atât primeşti, şi îşi fac treaba, şi muncesc?

Cocoşaţi de sărăcie şi de deziluzii, trăim drame de care ne mai scandalizăm doar complezent. La aşa conducători, aşa noi generaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii