Regimul sirian şi Rusia intensifică asediul asupra oraşului Alep

Districtele controlate de rebeli în oraşul sirian Alep au fost din nou scena unui intens foc aerian şi de artilerie. Armata siriană a ocupat, de asemenea, teren în nordul oraşului, după prăbuşirea celui mai recent armistiţiu.
Un copil stă printre clădirile bombardate în oraşul sirian Alep.
Un copil stă printre clădirile bombardate în oraşul sirian Alep. (Captură Foto)

Cel puţin 25 de civili au fost ucişi în ultimele lovituri aeriene de sâmbătă dimineaţa ce au avut drept ţintă oraşul Alep, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un grup de monitorizare cu sediul în Marea Britanie.

Bombardamentele puternice ruseşti şi siriene au distrus mai multe clădiri în oraşul nordic sirian asediat.

Observatorii au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte deoarece mai multe persoane au rămas blocate sub dărâmături.

Scene îngrozitoare

Un corespondent al agenţiei franceze de ştiri AFP a descris urmările atacului aerian care a lovit o piaţă în cartierul Bustan al-Qasr şi în care au murit şapte persoane. Agenţia a transmis că la faţa locului puteau fi văzute mai multe părţi de trupuri umane împrăştiate.

Medicii au declarat au executat multe amputări încerând să salveze răniţii şi că proviziile de sânge şi perfuzii intravenoase sunt pe terminate.

Forţele siriene şi miliţiile aliate acestora şi-au intensificat ofensiva terestră după prăbuşirea unui armistiţiu intermediat recent de Rusia şi SUA.

Analiştii au declarat că decizia preşedintelui sirian Bashar al-Assad de a lansa un atac total asupra ultimei zonei urbane majore aflate încă în mâinile rebelilor marchează un punct de turnură într-un conflict care durează de aproape 6 ani. Se crede că aproximativ 250.000 de civili sunt blocaţi în districtele estice ale oraşului Alep.

Vineri, cel puţin 47 de persoane au fost ucise ca urmare a bombardamentelor puternice, printre care şi şapte copii, conform OSDO, care a descris distrugerile la scară mare în câteva zone estice controlate de rebeli.

Numărul morţilor a ajuns în această săptămână la cel puţin 180, a mai declarat grupul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne