Răzbunarea tigrilor. Managerul Circului Globus, demis

Moartea a doi tigri şi a altor câteva animale într-un incendiu declanşat joi l-a costat postul pe managerul Circului Globus.
Tigru
Tigru (Pixabay)

Managerul Circului Globus, Victor Coman, a fost demis de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, după ce 11 animale aparţinând circului au pierit în urma unui incendiu.

"În ceea ce priveşte incidentul de ieri şi faptul că au murit acele animale într-un incendiu, nu putem sută la sută să imputăm unei persoane, pentru că a izbucnit un incendiu, se poate întâmpla oriunde, dar orice manager de instituţie trebuie să înţeleagă faptul că, dincolo de activitatea de creaţie, are în subordine şi responsabilitate şi activitatea de organizare şi manageriere a instituţiei pe care o reprezintă. Prin urmare, domnul manager de la Circul Globus a fost demis, astăzi, din cauza faptului că, ieri, am avut o situaţie foarte grea în legătură cu câteva animale care, chiar dacă nu mai erau în spectacolele circului — se numeau animale pensionate deja din activitatea de circ — trebuiau să beneficieze de grija conducerii Circului de stat şi să aibă adăposturi corespunzătoare, atât ele, cât şi îngrijitorii", a declarat Firea, citată de Agerpres.

Reamintim că joi dimineaţa, 11 animale de circ - doi tigri, patru pisici, doi porcuşori vietnamezi şi trei câini - au murit în urma unui incendiu ce a cuprins clădirea din sos. Petricani în care acestea erau închise. În urma acestui eveniment, o petiţie prin care se cere interzicerea exploatării animalelor în circuri a strâns peste 32.000 de semnături.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne