Raluca Turcan anunţă "o nouă bombă în sănătate"

Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Începând cu această lună, profesorii de Cultură Fizică Medicală şi personal sanitar din Secţiile de Recuperare Medicală riscă să îşi piardă locul de muncă din cauza legii care reglementează profesia de fizioterapeut, a tras un semnal de alarmă joi, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Mii de fizioterapeuţi în sistemul public şi privat nu-şi vor putea exercita profesia din cauză că nu au experienţa de 19 ani, experienţă necesară pentru a face parte din Colegiului Fizioterapeuţilor din România, aşa cum cere legea în vigoare. Prevederile legale nu ţin cont de faptul că aceştia au participat la concursuri pentru ocuparea locurilor de muncă şi au promovat o serie de examene pe post, au promovat şi examene de grad şi au o vechime în muncă între 2 şi 16 ani. În mod normal, ei ar trebui să rămână pe post deoarece au autorizaţie de liberă practică", a declarat Raluca Turcan.

Fosta şefă PNL arată că partidul său a depus o iniţiativă legislativă pentru a corecta lucrurile şi solicită Senatului şi Camerei Deputaţilor să o voteze în regim de urgenţă.

"Altfel, zeci de mii de pacienţi vor rămâne fără asistenţă medicală de specialitate. Recuperarea şi însănătoşirea pacienţilor vor fi puse în pericol din cauza unei prevederi legale aberante. Secţiile de Recuperare Medicală din sistemul medical sanitar vor rămâne fără personal calificat pentru o perioadă lungă de timp, dacă iniţiativa PNL nu va fi adoptată rapid de Parlament. Această categorie de personal sanitar a respectat legislaţia în vigoare la momentul angajării, a promovat concursurile impuse de angajatori în acel moment. Prin urmare, să vii acum să întrerupi contractul de muncă este o încălcare flagrantă şi a Constituţiei, nu doar a Codului Muncii", a precizat Raluca Turcan.

În opinia prim-vicepreşedintelui PNL, atât timp cât Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Naţionale nu au emis încă normele metodologice de aplicare a legii şi nu au fost încă aprobate prin hotărâre de Guvern, ar trebui să existe o perioadă suficientă de timp pentru a vota iniţiativa PNL pentru a nu fi demişi câteva mii de oameni într-un mod, cel puţin, nedrept.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne