Raluca Prună, replică acidă pentru Şerban Nicolae: Ba da, corupţii ne violează şi ne tâlhăresc pe noi toţi

Victima corupţilor e întreaga societate, care moare în spitale şi pe drumurile proaste, care are şcoli proaste şi căreia i se fură viitorul, şansele şi resursele, i-a transmis tehnocrata Raluca Prună senatorului PSD Şerban Nicolae.
Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul ministru tehnocrat al Justiţiei, Raluca Prună, i-a dat o replică acidă, pe pagina sa de socializare, senatorului PSD Şerban Nicolae care a dat vina pe Guvernul Cioloş pentru legea recursului compensatoriu, care a scos din puşcărie un număr semnificativ de tâlhari, criminali, violatori.

"Şerban Nicolae a grăit de la tribuna parlamentului o prostie şi o minciună. Şi părea satisfăcut de performanţa sa. Nu mă interesează Nicolae, însă m-a invocat direct. Sunt obligată să îi răspund, cu tot dispreţul pentru modul murdar în care face politică", a declarat Raluca Prună, care şi-a fundamentat apărarea pe două paliere.

1. Prostia: "Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift"

"Ba da, corupţii ne violează şi ne tâlhăresc pe noi toţi. Chiar şi pe senatorul Nicolae căruia îi fură şansa să doarmă liniştit şi îl obligă să facă apărări penibile. Niciun coleg al său de politică, deja condamnat pentru corupţie nu e mai bun decât un violator sau tâlhar. E chiar mult mai rău. Violenţa cu care vine corupţia de stat e multiplicată de milioane de ori. Victimă e întreaga societate, care moare în spitale şi pe drumurile proaste, care are şcoli proaste şi căreia i se fură viitorul, şansele şi resursele.

Toate casele de neam prost ale corupţilor, înşirate parvenit pe mai multe străzi, sunt din banii furaţi de la noi toţi. La fel arta în care investesc, maşinile de lux, proprietăţile în străinătate şi conturile în paradisuri fiscale: toate luate prin rapt de la noi toţi.

FBI a făcut de ani buni profilul comportamental al infractorilor de tip gulere albe. Infracţionalitatea economică (corupţie, evaziune, spălare de bani) nu e făcută de oameni subţiri, cum crede Nicolae. Ăsta e un mit demontat de mult. E făcută de cele mai multe ori de oameni care au comportament şi rezoluţie infracţională întemeiate pe narcisism, personalitate antisocială deviantă şi psihopatie."

2. Minciuna: "Legea privind recursul compensatoriu a fost promovată de Guvernul Cioloş"

"Nu e adevărat. Ideea aparţine Guvernului Cioloş, dar proiectul nostru a fost clasat de Senat pe 27 decembrie 2016. Proiectul de lege a fost adoptat de Guvernul Grindeanu şi, prin absenţa magistrală a ministrului Toader la dezbateri, a fost complet deturnat, masacrat şi instrumentalizat în Parlament. Răspunderea pentru adoptarea lui în forma actuală şi pentru efecte este exclusiv a coaliţiei PSD/ALDE. Vă rog să vă uitaţi pe fişa actului legislativ. E pe pagina Senatului în care ne reprezintă Şerban Nicolae".

Reamintim că deputatul PSD Şerban Nicolae a acuzat joi, într-un discurs ce a precedat votul pe moţiunea de cenzură, că recursul compensatoriu prin care Tudorel Toader a eliberat violatori şi hoţi a fost iniţiat de Guvernul Cioloş. Cât despre faptul că PSD s-ar pregăti să graţieze corupţi, ei bine, Nicolae a ţinut să declare: "Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift."

"Recursul compensatoriu, care a scos din puşcărie tâlhari, criminali, violatori, a fost un proiect iniţiat de Guvernul Cioloş. Este o mare minciună, o mare fraudă acel Guvern. Întrebaţi-o pe Prună. Dacă nu reuşiţi, uitaţi-vă pe site-ul Camerei Deputaţilor că era proiectul depus deja. Ca să ştiţi care este adevărul pentru că eraţi foarte revoltaţi ca nu cumva să scape corupţii. Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift. Din păcate, infractorii pe care i-aţi eliberat, ăia violează", a declarat Şerban Nicolae.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne