"Răfuiala" ministrului "Pamblică" cu Educaţia ajunge în Parlamentul European [Video]

La Bucureşti, ministrul Educaţiei a tăiat bugetele universităţilor care nu au aplaudat numirea sa în funcţie. Într-un fel nu e de mirare, Guvernul este condus de o persoană a cărei alfabetizare a eşuat, a explicat Cristian Preda la Bruxelles.
Cristian Preda
Cristian Preda (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Europarlamentarul Cristian Preda anunţă, pe pagina sa de Facebook, că, luni seară, a vorbit în plenul Parlamentului European despre "răfuiala ministrului Educaţiei cu Universitatea din Bucureşti", mai exact despre tăierea bugetelor universităţior care nu au aplaudat numirea în funcţie a lui Valentin Popa.

"Am menţionat de asemenea calitatea execrabilă a miniştrilor care ar trebui să reprezinte România în Consiliul UE. La final, am pomenit invitaţia adresată de Iniţiativa România şi #Rezistenţa parlamentarilor europeni la mitingul din 12 mai de la Bucureşti", mai scrie Preda.

Anunţul lui Cristian Preda vine în contextul în care Universităţii Bucureşti, Universităţii de Vest din Timişoara şi altor universităţi ai căror rectori nu au semnat scrisoarea de susţinere pentru Valentin Popa ori au avut cu el mici conflicte li s-a luat fiecare al zecelea loc bugetat de masterat, de doctorat şi câteva zeci de la licenţă, pentru ca, în schimb, micilor universităţi cu mai puţine rezultate, dar semnatare ale scrisorii de susţinere, să li se aloce mai multe locuri.

Redăm discursul ţinut de Preda în PE:

"La Bucureşti, ministrul Educaţiei a tăiat bugetele universităţilor care nu au aplaudat numirea sa în funcţie, servitutea politică e recompensată cu bani, din păcate Universitatea din Bucureşti pierde sute de locuri fiindcă a îndrăznit să critice superficialitatea ministrului în privinţa plagiatului. Într-un fel nu e de mirare, Guvernul este condus de o persoană a cărei alfabetizare a eşuat. Nu e singura. Un ministru Daea a devenit popular spunând săptămânal enormităţi. Ocupat cu aşa ceva nu a găsit timp în 2017 să vină nici măcar o dată la reuniunile consiliului de Agricultură, iarăşi nu e o excepţie. În majoritatea lor, miniştrii PSD ALDE au chiulit de la reuniunile consiliilor. La anul, când România îşi asumă preşedinţia instituţiei vor veni nepregătiţi, ca picaţi din lună.

Cetăţenii ies din nou în stradă pentru o Românie europeană. Două organizaţii civice care au organizat protestele recent au invitat membrii LIBE să vină la Bucureşti pe 12 mai. Veniţi cu toţii să vedeţi ce fac social-democraţii la Bucureşti!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne