Raeţchi: "Ne-a trecut Rusia pe la ureche! Şi e extraordinar că românii se luptă cu atâta curaj!"

Ziua de sâmbătă, zi în care, după violenţele din Victoriei, liderii PSD au ieşit să se întreacă în declaraţii care mai de care despre tentativă de lovitură de stat, instigări ale Opoziţiei etc., a fost o zi esenţială pentru România, zi în care o puteam vira spre dictatură, avertizează Ovidiu Raeţchi.
Protest
Protest (Mihuţ Savu)

Ziua de după mega-protestul Diasporei spulberat de jandarmerie în forţă putea să fie o zi în care să apucăm decisiv înspre Rusia sau Turcia, dacă PSD reuşea să îşi impună narativul despre "lovitura de stat" şi "instigările Opoziţiei", atenţionează deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor. Dacă acest plan al PSD n-a reuşit însă, se datorează faptului că nimeni n-a clipit în faţa agresiunii lor, nimeni nu s-a lăsat intimidat, susţine deputatul.

Nu în ultimul rând, Raeţchi îşi exprimă admiraţia faţă de protestatarii care, reamintim, la o zi după ce au fost trataţi cu gaze, cartuşe cu piper, grenade cu shrapnel etc., au revenit în număr mare în Piaţa Victoriei, fără să se lase intimidaţi.

"Azi a fost o zi esenţială pentru istoria României. A fost ziua în care puteam să o apucăm decisiv înspre Rusia sau Turcia, dacă PSD reuşea să îşi impună narativul despre "lovitura de stat" şi "instigările Opoziţiei". Dacă Dragnea şi Carmen Dan îşi atingeau obiectivul de a-i speria pe toţi cei loviţi sau gazaţi aseară.

Au pus în joc toată forţa lor golănească de intimidare - şi sunt convins că dacă am fi clipit măcar în faţa agresiunii lor, ar fi început să ne distrugă de la o zi la alta libertăţile. Ceea ce uluitor şi profund emoţionant e faptul că nimeni nu a clipit: nimeni nu s-a lăsat intimidat şi nu a făcut pasul înapoi.

Nici preşedintele, nici Opoziţia, nici jurnaliştii şi, mai presus de toate, nici cei din Piaţă, care încă de aseară, sufocaţi de spray-uri cu piper, strigau şi scandau: "Nu plecăm! Nu plecăm! De ce să plecăm?". Acum, spre seară, în faţa deciziei românilor de a reveni în Piaţă fără vreun strop de teamă, putiniştii din PSD care sperau că a venit momentul terorii au dispărut cu coada între picioare, precum acel consilier de la Guvernul României care şi-a închis pagina pe Facebook pe care scrisese plin de avânt că protestatarii trebuie mitraliaţi; cât despre şefii Jandarmeriei, care ieri împroşcau cu ameninţări şi aroganţă în cetăţeni, acum ei şed cuminţi în dispozitiv şi împart flori în loc de gaze.

Azi ne-a trecut Rusia pe la ureche. Şi e extraordinar că românii se luptă cu atâta curaj şi atâta sinceritate pentru destinul lor european", scrie pe Facebook deputatul.

Reamintim că după evenimentele din Piaţa Victoriei, liderul PSD, Liviu Dragnea a ieşit public să susţină că preşedintele Iohannis a fost "sponsorul politic al violenţei şi al manifestărilor extremiste" şi că prin faptul că preşedintele a criticat intervenţia în forţă a jandarmeriei subminează autoritatea statului. La rândul său, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a susţinut, sâmbătă, că violenţele de la protestul de vineri "au reprezentat o tentativă de lovitură de stat", responsabili fiind liderii Opoziţiei, cu Iohannis în frunte. În stilul consacrat care i-a şi adus porecla de "mitralieră", Rădulescu i-a ameninţat pe protestatari - „Nu ne provocaţi că venim 1 milion şi vă călcăm în picioare.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne