Radu Mazăre, la un pas să plece din ţară

În ciuda opoziţiei procurorilor DNA, fostul baron de la malul mării, Radu Mazăre, a primit undă verde de la instanţă să părăsească ţara.
Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, că fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, titularul mai multor dosare penale marca DNA în care prejudiciile se ridică la sume fabuloase, poate părăsi ţara, în ciuda opoziţiei procurorilor anticorupţie.

Potrivit Adevărul.ro, procurorii anticorupţie au solicitat instanţei modificarea conţinutului controlului judiciar luat în cazul Mazăre. În opinia lor, fostului edil trebuie să îi fie impusă obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României şi de a furniza informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă.

Înalta Curte a respins însă solicitarea DNA ca neîntemeiată. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Radu Mazăre a anunţat luna aceasta că va lucra în Egipt pe un post de consultant pentru dezvoltare urbană şi management turistic la Orascom Development, companie care se ocupă cu dezvoltarea turistică a 7 oraşe, dintre care cel mai important este El Gouna.

Radu Mazăre are obligativitatea, conform înţelegerii cu reprezentanţii firmei din Egipt, să meargă o dată pe lună acolo şi există posibilitatea, potrivit fostului edil, să fie trimis şi în alte zone ale lumii pentru a prospecta piaţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne