PSD şi Shhaideh promit blocarea posturilor în administraţia publică

Guvernul Tudose ar urma să blocheze temporar posturile în administraţia publică, chipurile pentru a le inventaria, astfel încât administraţia să poată fi flexibilizată, susţine Shhaideh.
Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul şi noul ministru al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh a declarat joi, la audierile din Parlament, că se impune o blocare a posturilor în administraţia publică pentru a se putea face un inventar al funcţiilor, pentru a se ajunge la o flexibilizare a administraţiei centrale.

"Dacă analizaţi cu atenţie Capitolul II — Politicile publice (din programul de guvernare — n.r.), veţi observa că există planul de analiză şi de raţionalizare a cheltuielilor publice printre care, ca primă măsură, este auditarea funcţiilor guvernamentale. Ne-am asumat că vom face un inventar al tuturor instituţiilor publice, să flexibilizăm administraţia centrală, să diminuăm numărul acolo unde este cazul, pentru a exista un moment T0 de la care se porneşte în această analiză.

Considerăm că se impune blocarea acestor posturi — deci nu vorbim nici de diminuări, nici de desfiinţări — astfel încât acest audit al tuturor instituţiilor şi al tuturor funcţiilor să poată pleca de la o bază a unui moment T0", a declarat Sevil Shhaideh, la finalul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului, întrebată fiind de ce în programul de guvernare este inclusă măsura blocării posturilor din administraţie.

În urma audierii din comisiile de resort, Sevil Shhaideh a primit aviz favorabil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne