PSD a explodat! Doina Federovici, după plângerea lui Orban: E o tentativă de lovitură de stat!

Vicepreşedintele PSD Doina Federovici a reacţionat dur după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a ales cu o plângere penală pe numele său pentru "înaltă trădare" şi alte infracţiuni grave, demers iniţiat de liderul PNL Ludovic Orban.
Doina Federovici
Doina Federovici (psd.ro)

Demersul declanşat de preşedintele PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă reprezintă o adevărată "tentativă de lovitură de stat", a reacţionat joi, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PSD Doina Federovici.

"Este clar că s-au întrunit elementele constitutive ale unei tentative de lovitură de stat. Atunci când o minoritate încearcă, prin mijloace neconstituţionale, să răstoarne puterea aleasă de cetăţeni se numeşte lovitură de stat. Exact asta încearcă să facă acum domnul Orban şi PNL şi nu putem privi acest gest făcând abstracţie de ameninţarea pe care preşedintele a adresat-o doamnei premier. Sper ca alte instituţii ale statului să nu intre într-o astfel de complicitate care se situează în afara legii", a declarat Doina Federovici.

Social-democrata a catalogat acţiunea lui Orban drept una nebunească şi antidemocratică.

"Domnul Orban şi-a ales extrem de prost momentul de a face această plângere imediat după vizita sa din Germania, inducând astfel o percepţie falsă că acţiunea sa ar avea o legătură cu întâlnirile pe care le-a avut acolo. Sunt absolut convinsă că Germania nu agreează sub nicio formă astfel de acţiuni nebuneşti şi nedemocratice, prin care PNL încearcă să determine o schimbare de guvern în România", a precizat Doina Federovici.

Reamintim că şeful PNL o acuză pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne