Protestul de la Congresul PSD. Protestatar ridicat de jandarmi, acuză agresiuni fizice şi verbale

Lovituri şi insulte, de asta au avut parte cei trei protestatari ridicaţi sâmbătă din faţa Sălii Palatului, acuză unul dintre ei. O înregistrare îi confirmă cel puţin în parte spusele.
Flashmob la Congresul PSD
Flashmob la Congresul PSD (Epoch Times)

Trei protestatari au fost ridicaţi, sâmbătă, de jandarmi, din faţa Sălii Palatului, unde era organizat un flash mob menit să le amintească lui Liviu Dragnea şi colegilor acestuia că societatea civilă este cu ochii pe ei şi nu va permite decapitarea Justiţiei. Cei trei au fost luaţi pe sus, băgaţi în dubă şi duşi la Secţia 2 de Poliţie unde au fost amendaţi.

Unul dintre cei trei protestatari - Alexandru Socol - acuză că a fost agresat atât fizic cât şi verbal de jandarmerie. Concret, Socol susţine că a fost lovit şi că jandarmii au fost violenţi şi verbal, folosind expresii licenţioase şi cu iz ameninţător.

"(M-au lovit n.r.) şi când m-au ridicat şi când m-au băgat în maşină, atunci au început să lovească, era să intru într-un colţ cu ochiul, am ţipat la ăla să nu mă mai atingă şi atunci a început să dea în mine, a început să-mi dea în spate, după care m-am întors şi mi-a dat o palmă în piept şi m-a ameninţat că ce, eşti şmecher, că....", a declarat Socol. Potrivit protestatarului, jandarmii ar fi pornit duba înainte să închidă uşa şi era să cadă din maşină.

De asemenea, Angi Şerban, protestatara ridicată şi ea ar fi fost lovită cu cotul în faţă şi insultată la secţia de poliţie. "Lasă-mă în... aia a mea", i-ar fi zis un om al legii.

Şi lui Alex Socol i-a fost adresată o expresie asemănătoare, reiese atât din declaraţia acestuia cât şi din înregistrarea audio pusă la dispoziţia Epoch Times, în care se aude o voce ce rezultă a fi a unui jandarm înjurându-l.

Alex Socol mai acuză şi faptul că i s-a cerut să semneze procesul verbal înainte şi să scrie în el ce menţiuni vor poliţiştii.

"Pretenaş, mă faci prost, vezi că dacă ţi-a mers cu unii colegi mai proşti, vezi că pe mine nu mă aduce tramvaiul, s-ar putea să mă supăr şi (neclar) fundul grădinii", îi mai zice un jandarm lui Socol, conform înregistrării.

Din înregistrare se mai aude că oamenii legii folosesc cuvinte precum "ce dreacu'" şi expresii licenţioase. Cei trei protestatari au fost amendaţi în total cu 6800 de lei.

Contactat de Epoch Times, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei a declarat că acuzaţiile vor fi analizate şi Jandarmeria va lua măsurile care se impun şi comunicarea va fi cât se poate de transparentă.

Referitor la ridicarea celor trei - Alex Socol, Florin Bădiţă, Angi Şerban, de la Corupţia Ucide -, o persoană a fost ridicată pentru că tulbura liniştea publică şi ordinea în zonă, iar celelalte două au fost luate pentru că s-au opus conducerii persoanei respective la secţia de poliţie.

Reamintim că sute de protestatari s-au strâns la Sala Palatului, locul unde se ţinea Congresul PSD, pentru a-şi exprima nemuţumirea faţă de partid şi de liderul său Liviu Dragnea. Mai multe informaţii, aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne