Protestatari din Piaţa Victoriei, în vizită la IPJ Vrancea: Trebuie să prindă hoţii, nu să intimideze cetăţenii

Protest
Protest (Facebook.com / Mihai Cristian Dide)

Un grup de protestatari din Piaţa Victoriei a mers "în vizită" la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea, la Primăria Odobeşti, precum şi la sediul Consiliului Judeţean condus de Marian Oprişan. Tinerii au întins un banner mare cu mesajul "#INSIST" şi le-au urat "de bine" de la portavoce reprezentanţilor autorităţilor publice.

Protestatarii au cerut explicaţii Poliţiei Rutiere Vrancea după ce doi angajaţi de-ai săi au fost filmaţi în timp ce umpleau cu benzină de la pompă bidoane de plastic de 5 litri, pe care le-au pus apoi în portbagajul maşinii. Potrivit legii, o astfel de manevră este ilegală fiind necesare recipiente omologate.

În apărarea lor, poliţiştii respectivi, care sunt vizaţi acum de o anchetă internă, au explicat că au apelat la bidoane pentru a-i ajuta pe nişte colegi de-ai lor rămaşi în pană de benzină.

Mai mult, tinerii veniţi de la Bucureşti acuză că un cunoscut protestatar din Odobeşti, "care se luptă cu primarul şi mafia de acolo", Cosmin Bîrsan, a fost intimidat de autorităţi după ce a postat filmuleţul respectiv pe pagina sa de Facebook.

"Le atragem atenţia că ţara asta nu este a lor. Ei sunt plătiţi să prindă hoţii, nu să intimideze cetăţenii care reacţionează la abuzuri! Vrem o anchetă şi vrem să ştim şi noi ce s-a întâmplat. Şi să termine cu intimidările la adresa lui Cosmin Bîrsan, un tânăr care se luptă cu primarul şi cu mafia de aici. Nu ăsta este comportamentul unei instituţii", a fost mesajul transmis de manifestanţi.

La rândul său, Cosmin Bîrsan a explicat că, după ce a postat filmuleţul, povestea a ajuns rapid în presă, iar în scurt timp l-a vizitat la serviciu unul dintre colegii poliţiştilor vizaţi. Omul legii i-a reproşat că nu e bine ce a făcut, că le-a făcut probleme colegilor săi, şi i-a cerut să şteargă filmarea de pe reţeaua de socializare. În acelaşi timp, i-a transmis protestatarului că poliţiştii respectivi intenţionează să-l dea în judecată pentru gestul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne