Protest la Cotroceni: PSD-ul ne iubeşte! / Iohannis a conciliat vânzarea copiilor din România! [video]

În timp ce preşedintele Iohannis era plecat să reprezinte România la Consiliul Eurpean, 200-300 de membri şi simpatizanţi au venit la "poarta" Cotroceniului să-i ceară demisia, acuzându-l că nu respectă Constituţia, că are şase case, că "a vândut copii" etc.
Protest la Cotroceni
Protest la Cotroceni

În jur de 200- 300 de persoane au protestat, joi seară, lângă Palatul Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Iohannis. Protestul a fost unul al simpatizanţilor PSD şi a fost anunţat, culmea, pe Facebook, de europarlamentarul Cătălin Ivan. Exclus din PSD după dispute cu Dragnea, Ivan a postat un sms al unui vicepreşedinte PSD Sector 1, din care reieşea că şefii de organizaţii locale au primit ordin de la partid să iasă în stradă împreună cu zece membri ai organizaţiei "pentru a manifesta împotriva preşedintelui Iohannis."

Protestatarii au fost în marea lor majoritate oameni în vârstă, nemulţumiţi de traiul greu, de pensiile mici, aceştia reproşând că industria din România a fost distrusă şi că Iohannis "nu este lângă popor". Preşedintelui i s-a mai reproşat că are multe case, că vrea "guvernul lui", că i-a făcut penali pe liderii PSD, că "dezbină naţiunea", că "a vândut copii", că nu lasă Guvernul să lucreze să aducă "bunăstare" la români şi, în special, că nu respectă Constituţia. În schimb, PSD-ul îi iubeşte pe români, a explicat un protestatar venit împreună cu copilul.

"Am ieşit cu copilul în stradă pentru dreptul lui, cultura lui, vizibilitatea lui. Că e un stat care la ora actuală ne iubeşte. PSD-ul, aşa cum este, în limita posibilităţilor, a făcut ceva pentru noi. Ne-a ajutat în toate punctele de vedere", a declarat un cetăţean venit la protest cu fiul său.

Întrebat cu ce l-a ajutat PSD-ul, ce alocaţie are copilul pe care-l ţinea de mână, omul a răspuns: "În primul rând e vorba de partidele care au fost împreună la putere şi au distrus înainte să vină PSD-ul".

Dincolo de vechile acuzaţii legate de case, dezbinare etc., lui Iohannis i s-a reproşat în principal că nu o revocă pe şefa DNA, aşa cum a încercat să îi impună CCR, protestatarii cerându-i să plece din fruntea ţării dacă nu aplică decizia Curţii Constituţionale.

"Am venit să ne arătăm indignarea faţă de domnul preşedinte. Dacă îi trebuie 3 săptămâni să citească să o dea jos pe doamna Kovesi! E a treia săptămână de când domnul tot citeşte şi ţara merge tot mai rău. Că serviciile lucrează în continuare. Dânsul e capul, cum se spune! Domnul preşedinte a fost pus de structuri! Credeţi că a câştigat alegerile pe bune? Statul paralel (i-a câştigat alegerile n.r.), înfiinţat de Băsescu", a declarat un protestatar.

"Domnul preşedinte ori respectă Constituţia, ori pleacă acasă! (...) Constituţia e Biblia ţarii, să o respecte!", a adăugat hotărâtă o altă protestatară.

"Calcă Constituţia şi stă cu spatele la popor", a completat altcineva.

"Cum a furat cele 6 case, ca să ştim şi noi?", a intrat în vorbă un cetăţean.

"Nu, nu a furat, a făcut meditaaaţiii, la fiizicăăă, şi doamna la engleză. Au vândut câţiva copii, sau au conciliat vânzarea copiilor din România, s-a luat vreo măsură?" i-a răspuns ironic o participantă la eveniment.

Au existat însă şi oameni care s-au declarat nemulţumiţi de toată clasa politică, precum şi cetăţeni care au spus că au venit "la plimbare", să-şi aştepte "o mătuşă" altul afirmând chiar că sticla de suc i s-a golit.

"Cinstit, eu unul la 66 de ani nu mai am încredere în niciun partid. nici măcar în PSD. (...) Ne-a trădat!", a declarat un cetăţean.

În mulţime au putut fi văzute pancarte cu chipul lui Iohannis deformat. S-a suflat din vuvuzele şi s-a scandat puternic. Preşedintele Iohannis nu a auzit însă scandările. Este plecat la Bruxelles, unde are loc o reuniune a Consiliului European.

Pentru a urmări declaraţiile protestatarilor, vă invităm să urmăriţi filmarea realizată la faţa locului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne