Produsele bogate in proteine potolesc foamea

cartofii prajiti, mâncarea preferată a belgienilor
cartofii prajiti, mâncarea preferată a belgienilor (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Cele mai multe diete sunt bazate pe mese frecvente si fractionate. Nutritionistii americani de la Universitatea din Missouri cred ca trei mese pe zi, fara nici o gustare, cu o dieta bogata in proteine, potolesc foamea si contribuie la pierderea in greutate in mod optim.

Exista doi factori care au efectul cel mai puternic asupra senzatiei de saturatie - continutul de proteine si indexul glicemic. Acesta este conceptul care sta la baza dietei descoperite de ei. Medicii americani de la Universitatea din Missouri recomanda, de asemenea, produsele proteice care constrang cel mai bine foamea in timpul zilei, a declarat agentia AMI-TASS.

In plus, ei recomanda abtinerea de la gustari pe parcursul zilei, impreuna cu mentinerea celor trei mese pe zi. Acest lucru tine cont ca in timpul fiecarei mese, β-celulele pancreatice elibereaza insulina in sange. In cazul in care acest lucru se intampla prea des, efectul acestui hormon anabolic poate provoca unele efecte nedorite. De exemplu, cresterea rezervelor de grasime, hipertrofia peretelui vascular, si altele.

Oamenii de stiinta au ajuns la acest punct de vedere, urmarind, pe o perioada de 12 saptamani, alimentarea participantilor la experiment. In aceasta dieta 14-25% din necesarul de energie este acoperit de proteine, 49-60% - de carbohidrati si 26% - de grasime. In total, pe parcursul unei zile, participantii au primit 2400 kcal.

Ca surse de proteine au fost utilizate carnea de porc si ouale. Aceasta dieta bogata in proteine a permis tinerea sub control a greutatii si, in acelasi timp pastrarea masei musculare. Ouale si carnea, in opinia nutritionistilor americani, trebuie consumate cel mai bine dimineata si pe parcursul zilei. Printre sursele de proteine vegetale pot fi identificate fasolea si mazarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură