Procurorul Şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată Antena 3

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi.
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată Antena 3, cerând daune morale de 250.000 euro, acuzând că într-o emisiune a postului lui Dan Voiculescu, s-au spus lucruri neadevărate şi s-a discutat despre viaţa sa personală, de o manieră manipulativă şi voit denigratoare. Dacă va câştiga, procurorul DNA va folosi banii în scopuri umanitare.

Procurorul Kovesi reclamă că în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 s-ar fi purtat discuţii şi despre o presupusă implicare a sa în cazul Mircea Băsescu - Bercea Mondialu', difuzându-se o lungă serie de afirmaţii mincinoase.

În consecinţă, procurorul şef al DNA cere daune morale de 250.000 de euro postului Antena 3 şi jurnaliştilor Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc şi Bianca Nae, precum şi lui Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice şi invitat permanent al Antenei 3 şi analistului politic Radu Tudor.

„Orice persoană care face afirmaţii mincinoase sau defăimătoare să-şi asume responsabilitatea pentru ce afirmă şi să suporte consecinţele legale ale acestor fapte ilicite. Suma pe care o cer este de fapt o sancţiune pe care o va suporta personal orice persoană care face afirmaţii mincinoase sau denigratoare la adresa mea. Dacă voi câştiga, voi folosi banii în scopuri umanitare şi caritabile”, a declarat Laura- Codruţa Kovesi pentru Evenimentul Zilei.

Cităm parte din afirmaţiile pe care Codruţa Kovesi le-a citat în cererea sa de judecată, declarându-le mincinoase:

Dar Kovesi ar trebui ea să se aresteze, ori singură, ori să o ajute poate nevolnicii, ăia de la Parchetul General, pentru faptul că a muşamalizat acum dosarul ăsta timp de câteva zile bune (...) asta a făcut Kovesi. Kovesi a încercat să mătrăşească dosarul ăsta, să-l închidă, să-l îngroape” (Ciuvică Mugur);

Ce motive de întâlnire, pentru întâlniri din astea conspirative, există pentru procurorul şef al DNA să se întâlnească cu un judecător de la Înalta Curte? În parcare …(Bianca Nae).

Niciun motiv. Asta-i întâlnire de mafioţi. Nu poţi să te întâlneşti, procuror general şef cu judecător de la Înalta Curte în parcare. Asta e întâlnire între golani, între mafioţi, eventual între nişte securişti care schimbă nişte informaţii, dar în niciun caz întâlnire între reprezentanţii cei mai înalţi ai justiţiei independente din România (Mugur Ciuvică).”

Informaţiile astfel prezentate de emisiunea Sinteza Zilei , nu au o bază reală şi reiese cu certitudine faptul că au fost făcute doar cu scop defăimător, se arată în cererea de chemare în judecată a procurorului-şef DNA.

Întâlnirea prezentată drept „conspirativă” de Ciuvică şi Bianca Nae reprezintă una din deplasările procurorului şef al DNA, împreună cu fostul său consilier, domnul judecător Horia Valentin Şelaru, în loc public, spre sala de sport iar prezentarea ca fiind conspirativă a unei întâlniri pe stradă dintre două persoane, indiferent că sunt sau nu sunt foşti colegi, prieteni sau nu, reprezintă o formă de abuz, incompatibil cu libertatea de exprimare, libertatea de informare, mai arată Codruţa Kovesi reclamând că informaţiile prezentate deformat de Antenă i-au adus un prejudiciu absolut nejustificat şi o gravă atingere a demnităţii personale şi a imaginii publice.

Reamintim că Bercea Mondialu', personaj închis pentru tentativă de omor, le-a strigat, în urmă cu o săptămână jurnaliştilor, pe când se afla în duba cu care era transportat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru audieri, că aproape două milioane de euro, bani meniţi eliberării sale, ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, preşedintele PDL.

Acuzaţiile lui Mondialu' au fost preluate rapid de Antenele lui Voiculescu, care au declanşat o virulentă campanie mediatică împotriva procurorului Kovesi, pe care Dan Voiculescu, trimis în judecată în două dosare penale instrumentate de DNA, o acuzase cu doar câteva zile înainte că fie nu cunoaşte legea, fie o încalcă, pentru a îl nedreptăţi pe el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne