Procuratura vrea închisoare pentru doi foşti bancheri din Valencia (revista presei spaniole)

Procuratura cere pedepse cu închisoarea pentru doi directori suspectaţi că au devalizat o casă de economii, adjunctul şefei guvernului regional andaluz, Diego Valderas, este suspectat că ar fi participat la o deturnare de fonduri publice, premierul Mariano Rajoy a participat la un miting electoral la Ankara, iar Ministerul Dezvoltării susţine că linia de tren de mare viteză încă nu va ajunge la aeroportul madrilen Barajas - scriu joi cele mai importante cotidiene spaniole.

Procuratura cere pedepse cu închisoarea pentru doi directori implicaţi în falimentul casei de economii din Valencia (Caja de Ahorros del Mediterráneo), care ar deveni astfel primii doi bancheri aduşi pe banca acuzaţilor, anunţă cotidianul El Pais. Potrivit acuzării, consiliul director al casei de economii s-a folosit de poziţie pentru a primi indemnizaţii mai mari decât cele permise şi au creat o comisie falsă numai ca să primească mai mulţi bani.

Cotidianul El Mundo scrie că principala formaţiune din opoziţia de la nivel central - PSOE - se sprijină pe Bildu, partid apropiat stângii radicale basce, pentru ca şefa guvernului regional din Navarra, Yolanda Barcina (Uniunea pentru poporul navarrez) să nu mai conducă regiunea. În plus, mai observă cotidianul spaniol citat, premierul Mariano Rajoy, aflat într-o vizită de lucru în Turcia, a fost dus şi a aplaudat la un miting electoral în Ankara.

Judecătoarea care cercetează deturnarea de fonduri publice petrecută în Andaluzia îl implică pe adjunctul şefei executivului regional, Diego Valderas. Aceeaşi informaţie este dezvăluită joi şi de cotidianul La Razon, întrucât magistrata i-a solicitat Gărzii Civile să cerceteze dacă liderul formaţiunii Stânga Unită în Andaluzia s-a implicat în reţeaua ajutoarelor pentru şomeri falsificate.

Ministerul Dezvoltării refuză Madridului venirea liniei de tren de mare viteză la aeroportul Barajas, scrie cotidianul La Vanguardia. Şeful guvernului regional madrilen, Ignacio Gonzalez, face presiuni pentru investiţii de 140 de milioane de euro, însă Ministerul Dezvoltării ar considera că este mai uşoară construcţia unei linii de tren de mare viteză care să ajungă la aeroportul El Prat din Barcelona, arată cotidianul catalan.

Oamenii de afaceri pe care Stânga republicană catalană (ERC) îi denumeşte 'nazişti' investesc peste 3 miliarde de euro, constată cotidianul La Razon. În Catalonia activează peste 5.600 de companii internaţionale, dintre care peste 885 sunt germane, precizează cotidianul spaniol citat.

Cotidianul catalan El Periodico susţine că se fac presiuni asupra şefului administraţiei guvernului regional catalan, Xavier Trias, pentru a permite deschiderea magazinelor şi în zilele libere şi de sărbătoare. Potrivit cotidianului citat, legea catalană a comerţului le permite primarilor să creeze zone turistice fără limite pentru deschiderea magazinelor, aşa cum cer hotelierii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe