Prinţul William vizitează Ierusalimul de Est “ocupat”. Israelul respinge termenul folosit

Prinţul William al Marii Britanii
Prinţul William al Marii Britanii (Getty Images)

Ministrul israelian pentru problemele Ierusalimului, Zeev Elkin şi-a exprimat nemulţumirea după ce prinţul William al Marii Britanii s-a referit la Ierusalimul de Est ca teritoriu ocupat, afirmând că “Ierusalimul” unit a fost capitala evreilor timp de 3.000 de ani, potrivit site-ului israelian de ştiri Ynet News.

Prinţul William, care a sosit în regiune luni, va vizita Oraşul Vechi din Ierusalim ca parte a turneului său în teritoriile palestiniene, potrivit sursei citate.

Elkin aparent a fost în special deranjat de declaraţia oficială a Palatului Kensington, care a precizat: “Programul din Teritoriile Palestiniene Ocupate va începe pe Muntele Măslinilor cu o scurtă informare despre istoria şi geografia Oraşului Vechi din Ierusalim”.

Pe pagina sa de Facebook, Elkin a scris: “Este regretabil că Marea Britanie alege să politizeze vizita regală. Ierusalimul unificat a fost capitala Israelului timp de peste 3.000 de ani şi nicio formulare răstălmăcită din comunicatul oficial de presă nu va schimba realitatea. Mă aştept ca personalul prinţului să repare această denaturare”.

Prinţul William şi Palatul Kensington nu au anunţat încă destinaţiile incluse în călătoria regală, însă o sursă informată a declarat site-ului Ynet News că prinţul va vizita Moscheea Al-Aqsa, Biserica Sfântului Mormânt, Biserica Sfântul Ioan Botezătorul şi Zidul Plângerii (sau Zidul de Apus).

Ierusalimul de Est este considerat teritoriu ocupat în temeiul dreptului internaţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe