Prinţul Harry în ţara lui 'cousin' Dracula (presă)

Prinţul Harry în timpul unui meci de polo organizat la Campinas, în Brazilia, 11 martie, 2012.
Prinţul Harry în timpul unui meci de polo organizat la Campinas, în Brazilia, 11 martie, 2012. (Chris Jackson / Getty Images For Sentebale Royal Salute)

Prinţul a petrecut vacanţa de Paşti în satul românesc pitoresc Micloşoara. Prinţul Harry a explorat rădăcinile familiei sale, vizitând în Transilvania - casa ''Contelui Dracula''. Aceasta se află în apropiere de reputatul castel al domnitorului sângeros din secolul al XV-lea, Vlad Ţepeş, cunoscut sub numele de Dracula. Ţepeş, care a inspirat romanul de groază al lui Bram Stoker, are legături cu familia regală britanică modernă, scrie marţi cotidianul britanic Express.

Harry, 27 de ani, a vizitat un conac deţinut de tatăl său, prinţul Charles, care susţine că are o legătură strânsă cu zona, prin Vlad al III-lea, domnul Ţării Româneşti, ce şi-a câştigat porecla de Vlad Ţepeş din cauza metodei sale favorite de execuţie - tragerea în ţeapă a duşmanilor săi.

Nobilul român, cunoscut pentru campaniile sale sângeroase împotriva otomanilor şi represiunea feroce înpotriva oamenilor săi, a fost un strămoş îndepărtat al stră-străbunicii prinţului Charles, Regina Maria.

Prinţul Charles a glumit anterior asupra acestei legături, spunând: 'Transilvania este în sângele meu. Arborele meu genealogic arată că sunt descendentul lui Vlad Ţepeş, aşa că am ceva legături cu România'.

Harry a fost oaspete al contelui român Tibor Kalnoky şi al soţiei acestuia, contesa Anna, care deţin un număr de proprietăţi în Transilvania. El este descendent al unei vechi familii din Transilvania şi a fost invitat la nunta regală a prinţului William cu Kate Middleton în aprilie anul trecut, aminteşte Express.

Prinţul Harry a fost zărit conducând o motocicletă pe câmpurile înzăpezite, pe unde se ştie că bântuie în sălbăticie urşi şi lupi, iar mai târziu a degustat o mostră de ţuică de prune locală.

Express mai relevă că prinţul Harry a călătorit cu o cursă low cost, însoţit doar de garda sa de corp. 'Oh, Doamne, prinţul Harry s-a urcat în avionul meu spre România! Pe Wizz Air!'', a scris pe Twitter pasagera Tasya Hodges.

Potrivit USA Today, Prinţul Harry a petrecut weekendul de Paşti într-un loc neconvenţional - în Transilvania, regiunea din România mult timp asociată cu vampirul Dracula şi alte creaturi ale nopţii.

Mass-media britanice şi române au relatat că Harry, al treilea în linie la tronul Marii Britanii, a ajuns în România vineri şi şi-a petrecut mini-vacanţa intr-un conac din secolul al XVI-lea, în satul pitoresc Micloşoara. Este o zonă în care bântuie urşi, râşi, lupi (şi poate vampiri), adaugă USA Today.

Harry a petrecut un timp şi la o casă deţinută de tatăl său, prinţul Charles, care are mai multe proprietăţi în Transilvania. Susţinător al agriculturii ecologice, prinţul Charles este un admirator de mult timp al Transilvaniei, o regiune cunoscută pentru peisajul său nealterat şi tradiţiile agricole vechi de secole - dar şi legendele sale cu vampiri.

USA Today subliniază că a fost prima vizită în regiune a prinţului Harry, iar el nu s-a întors acasă cu mâna goală. Primarul local, Istvan Nagy, s-a întâlnit cu Harry luni după-amiază şi i-a dat o sticlă de palincă, un rachiu tare de prune local.

Mai degrabă decât să stea acasă pentru un Paşte tradiţional cu familia, prinţul Harry a ales să zboare cu 'Wizz Air' în România, pentru a petrece sărbătoarea cu contele transilvănean, scrie Daily Mail.

Ziarul britanic subliniază, la rândul său, că este prima vizită a lui Harry în ţara din Europa de Est, unde tatăl său deţine mai multe proprietăţi. S-a spus că arborele genealogic al familiei regale din Marea Britanie ar coborî până la Vlad Ţepeş, domnitorul din viaţa reală care a inspirat legenda vampirului Contele Dracula, aminteşte şi Daily Mail.

Contele Kalnoky, 45 de ani, este un aristocrat cunoscut pentru manierele sale impecabile şi abilitatea de a vorbi cinci limbi. Pedigree-ul familiei sale datează din secolul al XII-lea, iar stră-unchiul său Gustav a fost prim-ministru al Imperiului Austro-Ungar, relevă ziarul britanic.

Daily Mail aminteşte că prinţul Charles a cumpărat două case din satele româneşti Viscri şi Zalanpatak, de care se ocupă contele. Casa din Zalanpatak, achiziţionată în 2008, a fost renovată de conte ca o 'o casă de relaxare'' pentru prinţ - ce poate fi folosită însă şi ca o casă de oaspeţi atunci când el este plecat.

Lupi, râşi şi urşi bruni îşi caută hrana pe terenul de 37 de acri şi în sălbăticia din vecinătate. Publicaţia mai notează că prinţul Charles este implicat în proiecte de agricultură organică în Transilvania şi a vizitat România de circa o duzină de ori în ultimii ani.

Se spune că tehnicile tradiţionale din agricultură şi construcţii din această zonă au inspirat planurile sale pentru Poundbury, satul Dorset creat de Ducatulul său Cornwall, potrivit Daily Mail.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne