Primarul Timişoarei şi-a propus să construiască linie de metrou

Palatul Lloyd, Timisoara - Sediul Politehnicii.
Palatul Lloyd, Timisoara - Sediul Politehnicii. (Bogdan Florescu - Epoch Times Romania)

Timişoara şi-a propus să fie din nou "fruncea" şi în ceea ce priveşte transportul în comun. Dacă Bucureştiul, la mai bine de 30 de ani de la inaugurarea primei guri de metrou, nu are încă o magistrală care să lege între ele cele mai importante noduri de transport, respectiv, Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, Timişoara are planuri ambiţioase în ceea ce priveşte transportul său în comun.

Cel mai mare oraş din vestul României ar putea avea în următorii ani un metrou sau o cale ferată subterană care să lege gările oraşului de aeroport, chiar înaintea Capitalei, informează capital.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat vineri, că nouă linie de metrou a urbei, în lungime de opt kilometri, va începe la Gara de Nord, va trece pe la mall, Gara de Est şi se va termina la Aeroportul Internaţional Timişoara, conform tion.ro

Robu a declarat că şi-a prezentat ideea la Barcelona şi a fost încurajat să o ducă mai departe. Ulterior, declară primarul, a văzut că la Karlsruhe, în Germania, municipalitatea a început un proiect de mutare a liniilor de tramvai în subteran, ceea ce l-a făcut să îşi dorească şi mai mult un metrou pentru oraşul său.

„Asta e soluţia – liniile de cale ferată trebuie să fie duse în subteran, şi cu această ocazie sigur că se va realiza şi o conexiune tip metrou între câteva puncte cheie ale oraşului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge să fie legate şi se va putea face repede şi la preţuri convenabile aşa ceva. Sunt acele utilaje cârtiţă care străpung munţii, merg pe sub mări, pe unde vrei”, a declarat Robu.

Ambiţiosul proiect se va regăsi în portofoliul municipiului Timişoara pentru perioada 2014-2020, edilii oraşului urmând să caute şi finanţare pentru el.
În Bucureşti, proiectul de construcţie a unei linii de metrou, care să facă legătura între Gara de Nord şi Aeroportul din Otopeni a fost pus pe hârtie în urma cu 7-8 ani, dar până în prezent nu s-a realizat mare lucru, mai informează capital.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne