Primarul de Râmnicu Vâlcea, invalidat de instanţă

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus invalidarea alegerii candidatului PER la primăria râmnicu Vâlcea, pentru neîndeplinirea condiţiei de eligibilitate constând în inexistenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care s-a aplicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales.
.
. (Photos.com)

Câştigătorul alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău (PER) a fost invalidat de instanţă, relatează Agerpres.

Conform sursei citate, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus validarea alegerii primarilor din 14 unităţi administrativ teritoriale arondate acestei instanţe, respectiv oraşele Băile Govora şi Ocnele Mari, precum şi comunele Păuşeşti-Mâglaşi, Dănicei, Budeşti, Muereasca, Frânceşti, Milcoiu, Dăeşti, Bujoreni, Goleşti, Mihăeşti, Runcu şi Galicea. Încheierile prin care s-a dispus validarea alegerii primarilor sunt executorii.

De asemenea, s-a dispus "invalidarea alegerii domnului Gutău Mircia, candidat din partea Partidului Ecologist Român la alegerile locale din 5.06.2016, în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru neîndeplinirea condiţiei de eligibilitate constând în inexistenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care s-a aplicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales.

Încheierile pronunţate prin care s-a dispus validarea sau, după caz, invalidarea alegerii primarilor vor fi redactate în termen de maximum trei zile şi pot fi atacate cu apel "de către orice persoană interesată în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă, dar nu mai târziu de un an de la data pronunţării lor, potrivit art. 534 din Codul de procedură civilă, de către Birourile Electorale petiţionare şi persoanele supuse procedurii validării — în termen de 30 de zile de la comunicare", mai precizează judecătoria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne