Primăria Capitalei publică regulamentul pentru propriul său program tip Rabla

Pentru a mai goli Capitala de maşini poluante, Primăria Capitalei a anunţat un program tip Rabla. Regulamentul a fost definitivat şi postat pe site-ul instituţiei.
Condiţiile programului „Rabla” în 2015
Condiţiile programului „Rabla” în 2015 (Facebook)

Primăria Capitalei (PMB) a publicat regulamentarul programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere. Perioada de înscriere în program a participanţilor (proprietarilor de autovehicule uzate) va fi comunicată pe site-ul PMB cu minimum 3 zile înainte de data programată pentru deschiderea sesiunii de înregistrare.

Prin acest program, PMB îşi propune astfel eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate, cu grad ridicat de poluare, de pe raza municipiului Bucureşti şi acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 lei/ eco-voucher în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi ”prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetică superioară, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

Regulamentul a fost aprobat prin Dispoziţia Primarului General, Gabriela Firea, şi poate fi consultat pe site-ul www.pmb.ro, secţiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”.

Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere este reglementat prin H.C.G.M.B. nr.377/26.07.2018.

Programul se adresează atât persoanelor fizice, cu domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti, cu vârsta minimă de 18 ani, proprietari unici ai autovehiculelor uzate şi care nu au obligaţii de plată la bugetul local şi bugetul de stat, cât şi persoanelor juridice, cu sediul social în Municipiul Bucureşti, proprietari unici ai autovehiculelor uzate, care nu au obligaţii de plată la bugetul local şi bugetul de stat şi nu au fost condamnate pentru infracţiuni împotriva mediului.

Aplicaţia PEVAUTO va permite înregistrarea a 6.000 de participanţi, persoane fizice şi persoane juridice. La atingerea acestui număr, aplicaţia va opri automat procesul de înregistrare a participanţilor, prezentând în acest sens un mesaj de informare celor care sunt în proces de completare a datelor.

După verificarea îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate vor fi acceptaţi în program, în ordinea înscrierii, primii 5.000 de proprietari eligibili, lista acestora urmând a fi publicată pe site-ul www.pmb.ro, secţiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”.

Procedura de înregistrare a proprietarului autovehiculului uzat în aplicaţia PEVAUTO se va face prin completarea datelor personale din: CI/BI şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat (talon), pentru persoanele fizice, certificatul de înmatriculare emis de ONRC şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat (talon), pentru persoanele juridice şi încărcarea acestor documente în aplicaţie. În situaţia în care numărul de identificare al autovehiculului uzat menţionat (serie şasiu) nu este pe certificatul de înmatriculare, proprietarul va încărca şi cartea de identitate a autovehiculului.

În aplicaţia PEVAUTO proprietarul îşi va exprima acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi va declara pe propria răspundere că nu are datorii la bugetul de stat şi la cel local. Neînregistrarea documentelor prevăzute mai sus sau înregistrarea lor într-o altă formă decât cea solicitată, atrage imposibilitatea acceptării în Program.

Aplicaţia va genera fiecărui proprietar înregistrat un cod unic, ce va fi comunicat pe adresa de e-mail valabilă, împreună cu un link unic pe baza căruia va putea ulterior accesa aplicaţia pentru a încărca documentele referitoare la casarea şi radierea autovehiculului uzat.

Perioada de înscriere în program a participanţilor (proprietarilor de autovehicule uzate) va fi comunicată pe site-ul PMB cu minimum 3 zile înainte de data programată pentru deschiderea sesiunii de înregistrare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne