Primar din Seattle vrea să înlăture o statuie a lui Lenin după incidentele din Charlottesville

Primarul oraşului american Seattle a cerut înlăturarea unei statui a lui Vladimir Lenin, după demonstraţiile violente care au avut loc în urmă cu câteva zile în Charlottesville din cauza unei statui confederate.
Statuie a liderului bolşevic Vladimir Lenin în oraşul american Seattle.
Statuie a liderului bolşevic Vladimir Lenin în oraşul american Seattle. (Getty Images)

Primarul Ed Murray a propus înlăturarea unui monument dedicat soldaţilor confederaţi şi a unei statui a liderului bolşevic Vladimir Lenin, descriind monumentele ca fiind “simboluri ale urii, rasismului şi violenţei”, potrivit raportului Seattle Times.

“Nu numai că aceste tipuri de simboluri reprezintă nedreptăţi istorice, dar existenţa lor cauzează durere în rândul celor care au fost afectaţi - ei sau membrii de familie - de aceste atrocităţi”, a declarat Murray.

“Ar trebui să înlăturăm toate aceste simboluri, indiferent de afilierea politică atribuită în deceniile care au trecut de la ridicarea lor”.

Statuia lui Lenin, cu o greutate de 8 tone, a fost adusă în Seattle din Slovacia, a precizat ziarul Seattle Times, după ce un profesor local de limbă engleză a cumpărat-o şi a transportat-o în SUA după prăbuşirea Uniunii Sovietice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe