Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului: Comentariile USL, o diversiune ieftină

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, Günther Krichbaum, a declarat că afirmaţiile lui Antonescu la adresa lui Merkel au fost dăunătoare chiar preşedintelui interimar, care riscă să nu mai fie luat în serios în Europa.

"Prim-ministrul Ponta şi domnul Antonescu încearcă să creeze o problemă care nu există. Relaţia dintre ţările noastre este foarte bună, cu tradiţie şi a evoluat de-a lungul anilor. În opinia mea, aceste comentarii nu sunt decât o diversiune ieftină. Ponta vrea să distragă atenţia de la eşecul referendumului şi adevăratele probleme naţionale ale României. Acest lucru nu este într-adevăr demn pentru un prim-ministru şi politician important al unei ţări membre UE. În mod special, comentariile domnului Antonescu au fost dăunătoare, nu pentru Angela Merkel, ci pentru el însuşi. Trebuie să fie atent pentru că nu va mai fi luat în serios la nivel european ", a afirmat Krichbaum.

El a invocat experienţa Germaniei dinainte de 1989 pentru a explica atitudinea de acum a autorităţilor din această ţară. "Astăzi, Germania are un cancelar şi un preşedinte care au trăit pe propria piele lipsa libertăţii şi a democraţiei. De aceea Germania este foarte sensibilă în privinţa subminării standardelor democratice şi a statului de drept", a precizat Krichbaum.

Krichbaum a apreciat că relaţiile româno-germane au fost afectate de acuzaţiile liderilor de la Bucureşti, dar consideră "o realitate faptul că Guvernul României a neglijat problemele reale ale ţării în ultimele luni".

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat recent că România nu este o rezervaţie în care se poate întâmpla orice şi a declarat că Angela Merkel îl poate lua pe Traian Băsescu în Germania, să îi dea o bucată de pământ "să se joace, cu PDL, de-a Băsescu".

"Nu are nicio obligaţie România să fie rezervaţia în care se poate întâmpla orice, pentru că aşa le convine unora, care nu trăiesc în România, care nu plătesc impozite în România şi care nu suferă abuzurile pe care le suferă românii, începând cu batjocorirea acestui vot. Sa îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o ţară mare, prosperă, să îi dea o bucăţică de pământ acolo lui Băsescu şi PDL-ului, să se joace acolo de-a Băsescu. În România, nu", a mai afirmat Antonescu.

Anterior, Antonescu afirmase că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, s-a lăsat folosit de Angela Merkel, el precizând că România se afla "într-o situaţie foarte convenabilă" pentru cancelarul german.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne