Preşedintele Camerei Deputaţilor: "Trebuie neapărat modificat acest articol care defineşte foarte clar familia"

Politicienii trebuie să aibă tăria şi să spună că este nevoie ca tradiţia şi identitatea României să fie păstrate, motiv pentru care se impune modificarea articolului prin care este definită familia în Constituţie, a opinat Florin Iordache.
Florin Iordache
Florin Iordache (Facebook)

Constituţia trebuie modificată astfel încât familia să fie definită clar, a opinat vineri preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, apreciind că acest "demers ambiţios" va beneficia de susţinerea tuturor grupurilor parlamentare.

"Aşa cum seniorii noştri parlamentari au făcut acum 25 de ani un text constituţional care au pus bazele noii societăţi democratice, la fel cred că trebuie să avem curajul să recunoaştem că în România de astăzi este nevoie de o nouă Constituţie care să reflecte atât statutul de ţară membră a UE cât şi NATO pentru că la momentul 2003 când a fost elaborată actuală Constituţie nu făceam parte nici din NATO şi nici nu eram membri ai UE.

Există o mare provocare în faţa viitorului Parlament. În faţa viitoarei comisii de revizuire a Constituţiei, cel puţin un subiect care este foarte important azi. Este vorba despre acel demers popular în care 3.500.000 de români au spus că trebuie precizat foarte clar şi modificat articolul 48. Contrar părerilor chiar ai unor membri ai Executivului actual, cred că trebuie să avem tăria şi să spunem foarte clar că trebuie să ne păstrăm tradiţia şi identitatea României şi de aceea, din punctul meu de vedere trebuie neapărat modificat acest articol care defineşte foarte clar familia. Sunt convins că acest demers ambiţios va beneficia de susţinerea tuturor grupurilor parlamentare", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, citat de Mediafax.

Afirmaţiile lui Iordache au fost făcute la evenimentul de aniversare a Curţii Constituţionale, care a avut loc vineri la Palatul Patriarhal, fost sediu al Camerei Deputaţilor după Revoluţia din 1989.

Reamintim că, pe fundalul campaniei electorale, atât PSD cât şi PNL şi ALDE şi-au exprimat sprijinul pentru organizarea referendumului vizând revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei drept uniunea între un bărbat şi o femeie.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne