Presa tace mâlc, din nou. Grecia impune controlul capitalului

Premierul grec Alexis Tsipras.
Premierul grec Alexis Tsipras. (Captură Foto)

Grecia a emis luni un act legislativ prin care cere instituţiilor din sectorul public să transfere rezervele inactive de bani către Banca Centrală a ţării, ca parte a eforturilor Atenei de a evita un faliment.

Grecia a accesat rezervele de bani ale fondurilor de pensii şi ale entităţilor din sectorul public prin intermediului tranzacţiilor de tip REPO pentru a-şi strânge fondurile necesare.

Actul de luni nu se referă la fondurile de pensii şi unele firme deţinute de stat. De asemenea, rezervele de bani care sunt necesare acestor organisme pentru acoperirea imediată a unor plăţi sunt de asemenea excluse din legislaţie.

Eforturile Atenei pentru a găsi fonduri de bază arată care este nivelul constrângerilor financiare asupra premierului elen Alexis Tsipras, care încearcă să convingă creditorii străini sceptici să extindă programul de salvare financiară a ţării.

Grecia trebuie să ramburseze Fondului Monetar Internaţional aproape 1 miliard de euro până luna viitoare, iar guvernul elen a anunţat că doreşte să îşi onoreze obligaţiile de plată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie